EL - PAO u problemu nakon novog sudara sa Lokomotivom

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.11.2015.
22:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa pretrpeli su četvrti poraz u okviru grupne faze Evrolige čime su doveli u pitanje plasman u TOP 16 fazu. Bolji od "Zelenih" ponovo su bili košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Grčke ušao je u ozbiljan problem nakon novog poraza u grupnoj fazi Evroligi koji ekipu selektora "Orlova" Aleksandra Đorđevića stavlja u težak položaj kada je u pitanju borba za plasman u TOP 16 fazu.

Panatinaikos je kao domaćin drugi put u tekućoj sezoni položio oružje pred Lokomotivom Kubanj koja je slavila rezultatom 77:71 (21:10, 12:19, 26:25, 18:17), pre svega zahvaljujući boljem otvaranju meča.

Srpski centri Miroslav Raduljica i Ognjen Kuzmić imali su zapaženu rolu u porazu Panatinaikosa. Startni centar reprezentacije Srbije upisao je 11 poena i 5 skokova za 21 minut igre, dok je Ognjen Kuzmić za 18 minuta postigao 7 poena i ostvario 6 skokova.

Malkom Delejni bio je nerešiva enigma za pulene Aleksandra Đorđevića pa je meč u "OAKA Areni" završio sa 23 poena, 5 skokova i isto toliko asistencija.

Nakon drugog poraza od Lokomotive Kubanj Panatinaikos je došao u poziciju da se bori za četvrto mesto u grupi "C", a gostovanje Pinar Karšijaki u narednom kolu moglo bi da bude presudno kada je borba za TOP 16 fazu po sredi.

Poslednja utakmica 6. kola grupne faze Evrolige odigrana je na severu Sardinije gde je Dinamo Sasari ugostio Darušafaku.

Turski predstavnik slavio je rezultatom 68:60 (12:16, 25:14, 19:11, 12:19) čime je došao u poziciju da se protiv Bamberga bori za plasman u TOP 16 imajući u vidu da Makabi ima jedan trijumf, a Dinamo je zakovan za dno sa šest poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke