EL - "Orlovi" njega su čuvajte! Strelnijeks srušio "Ponos Izraela"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.02.2017.
21:43
Izvor: Sportske.net

Letonski reprezentativac bio je više nego raspoložen u meču protiv Makabija iz Tel Aviva.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Brose Bamberg je slavio na svom terenu protiv izraleskog sastava, na kraju je bilo 90-75 u korist ekipe Andree Trinkijerija.

Gosti iz Tel Aviva su bolje otvorili meč, a prvi kvartal su zatvorili sa pet poena prednosti.

Spustio je domaćin tu razliku na samo dva poena pred odlazak na pauzu, a u trećoj deonici su potpuno prelomili meč u svoju korist.

Blistao je Janis Strelnijeks, pogađao je iz svih pozicija, dok sa druge strane Makabi nije imao rešenja u napadu. Treći kvartal završen je rezultatom 25-10 za Bamberg, anulirali su zaostatak i pred poslednjih deset minuta ostvarili suficit od 13 poena.

Makabi se konsolidovao u poslednjem kvartalu, uspeli su da se vrate u meč, a na četiri minuta do kraja su prišli na šest poena razlike.

Ipak, stao je napad gostiju u narednih par minuta, te je Bamberg polako priveo meč kraju. Nakon zakucavanja Tajsa po ulasku u poslednja dva minuta razlika je otišla na maksimalnih plus 15 za domaće, te je sve bilo jasno. Kako su košarkaši nemačkog sastava dobili i meč u Izraelu (istom razlikom), jasno je da imaju prednost u međusobnom duelu.

Kandidaturu za najkorisnijeg igrača 21. kola istakao je već sada Janis Strelnijeks, kako je pružio perfektnu partiju. Upisao je 25 poena BEZ PROMAŠAJA IZ IGRE. Šutirao je Letonac 5/5 za dva i 5/5 za tri poena, upisao je i četiri asistencije za indeks 28.

Podsetimo da je i selekcija Letonije, za koju nastupa upravo plej Bamberga, prvi rival naše reprezentacije na predstojećem Eurobasketu, a više o tome OVDE.

Pratili su Strelnijeksa Darijuš Miler sa 17 poena i Maodo Lo sa 13, dok je dvocifren bio još samo Danijel Tajs sa 10 poena.

U poraženom sastavu očekivano najefikasniji bio je Gaudlok sa 22 poena, pratio ga je bivši košarkaš kragujevačkog Radničkog Di Džej Sili sa 19 postignutih poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke