EL - Olimpijakos trenirao za 1/4 finale

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.04.2015.
18:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Nižnji iz Novgoroda u rezultatski nevažnoj utakmici poslednjeg kola TOP 16 faze Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Grčke završio je takmičenje u TOP 16 fazi pobedom nad ekipom Nižnjeg iz Novgoroda u meču koji nije imao rezultatski značaj.

Obe ekipe znale su na čemu su pre susreta u dvorani "Mira i prijateljstva" pa se može reći da je trijumf Olimpijakosa rezultatom 77:70 (25:18, 15:12, 16:26, 21:14) značajan u toliko što su crveno-beli popravili atmosferu posle tri poraza na četiri poslednje utakmice.

Olimpijakos je u odsustvu prve zvezde tima Vasilisa Spanulisa do pobede vodio Met Lodžeski sa 17 poena i 8 skokova. Pratio ga je Jorgos Printezis sa 12 poena i 7 skokova, dok je u poraženom sastavu najefikasniji bio Ričard Kuksiks sa 17 poena i 2 skoka.

Ekipa iz Pireja završila je TOP 16 fazu Evrolige sa skorom 10-4 što joj je bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli grupe "F" iza CSKA i Fenerbahčea a ispred Anadolu Efesa.

Grčki vicešampiona sada čeka rasplet u grupi "E" i čeka rivala u četvrtfinalu. Ako se ne dogodi veliko čudo Olimpijakos će u plej-ofu igrati protiv Barselone a Katalonci će na prve dve utakmice imati prednost domaćeg terena.

Nižnji Novgorod završava učešće u Evroligi sa skorom 3-11 kao poslednjeplasirana ekipa u grupi "F".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke