EL - Olimpijakos silan, sjajna rola Milutinova

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.10.2016.
20:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa upisali su prvu pobedu u novoj evroligaškoj sezoni pošto su u dvorani "Mira i prijateljstva" ubedljivo savladali ekipu Anadolu Efesa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Aktuelni šampion Grčke upisao je prvu pobedu u novoj sezoni elitnog klupskog takmičenja, pošto je u prvom meču drugog kola Evrolige na domaćem terenu ubedljivo tukao Anadolu Efes.

Olimpijakos je u dvorani "Mira i prijateljstva" savladao turskog predstavnika rezultatom 90:66 (28:16, 13:17, 21:20, 28:13) i tako otvorio novosezonski saldo u Evroligi.

Crveno-beli su na startu takmičenja ubedljivo poraženi na gostovanju Real Madridu pa je večerašnji duel sa Anadolu Efesom nosio ogroman ulog za sastav iz Pireja. Ništa manji imperativ pobede nisu imali gosti jer je i tim Velimira Perasovića startovao porazom.

Nošeni sjajnim Jorgosom Printezisom i Vasilisom Spanulisom domaći su silovito otvorili meč i praktično nagovestili u kom pravcu će se kretati rezultat.

Veliki doprinos trijumfu Olimpijakosa dao je i srpski internacionalac Nikola Milutinov koji je bio jako blizu dabl-dabl učinku ali je na kraju završio meč sa 8 poena i 7 skokova, a upisao je još dve ukradene lopte te po jednu asistenciju i blokadu.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Vasilis Spanulis sa 17 poena i 8 asistencija, a pratio ga je Jorgos Printezis sa 15 poena i 6 skokova. Dodajmo i to da je Printezis 12 od 15 poena postigao u prvoj četvrtini.

Anadolu Efes je u svojim redovima imao jednog ekstra raspoloženog igrača ali su ostali zakazali. Čedi Osman je zabeležio 22 poena i 6 skokova, dvocifreni su još bili Dešon Tomas i Derik Braun sa po 10 poena.

Narednu utakmicu Olimpijakos igra protiv EA7 Olimpije iz Milana u Pireju, dok će Anadolu Efes prvu pobedu "juriti" na domaćem terenu protiv moskovskog CSKA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke