EL - Olimpijakos prvi do brejka!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.04.2015.
22:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa prvi su stigli do brejka u ovogodišnjim četvrtfinalnim mečevima plej-ofa Evrolige. Grci su u petak razbili Barselonu u "Blaugrani" i zasluženo izjednačili rezultat u seriji.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Olimpijakos je prvi klub koji je u tekućoj sezoni stigao do brejka u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Grcima je pošlo za rukom da u "Blaugrani" nadigraju Barselonu pa su pred povratak u Pirej poravnali rezultat u seriji na 1:1.

Zahvaljujući sjajnom šutu za tri Olimpijakos je večeras slavio rezultatom 63:76 (10:15, 15:20, 20:21, 18:20) a interesantno je i to da Barselona večeras ni u jednom trenutku nije uspela da ugrozi prednost gostujućeg tima.


Najbolji pojedinci u trijumfu Olimpijakosa bili su Jorgos Printezis i Vasilis Spanulis koji su zajedno postigli polovinu poena crveno-belih iz Pireja.

Najefikasniji je bio Printezis sa 22 poena i 9 skokova, dok je prva zvezda Olimpijakosa Vasilis Spanulis ubacio 16 poena i upisao 5 asistencija.

Dvojica najraspoloženijih za igru u ekipi Barselone bili su Huan Karlos Navaro (16 pts) i Ante Tomić (14 pts, 14 sk) ali su zakazali ostali izabranici Ćavija Paskvala.

Posle dve utakmice igrane u "Blaugrani" rezultat je 1:1 a serija se sada seli u Pirej gde će Olimpijakos imati priliku da sa dve pobede pred svojim navijačima obezbedi plasman na fajnal-for.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke