EL - Olimpijakos pao u Baskiji!

Autor: Boban Filipović
petak 20.03.2015.
23:10
Izvor: Sportske.net

Kao i u preliminarnoj fazi Evrolige, Laboral Kuća je uspela da trijumfuje protiv crveno-belih iz Pireja i u top 16 fazi pred svojom publikom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U veoma uzbudljivom meču, poslednjem u okviru 11. kola top 16 faze najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, košarkaši Laboral Kuće savladali su Olimpijakos rezultatom 74:73.

Baski su tako upisali petu pobedu i vratili se na četvrtu poziciju grupe F, i u preostala tri meča biće u žestokoj trci sa Efesom Dude Ivkovića za plasman u 1/4 finale.

Trio domaćina, Majk Džejms, Davis Bertans i Fabijen Kozer, bio je najzaslužniji za večerašnji tesan trijumf, iskombinovali su čak 45 poena svoje ekipe večeras. Bivši košarkaš Partizana je bio meč viner, poeni Letonca su bili poslednji na ovom dramatičnom meču, iako ih je postigao u pretposlednjem minutu utamice.

Kod Olimpijakosa se osetilo odsustvo Vasilisa Spanulisa, glavne uloge preuzeli su Printezis (15 pts) i Hanter (14 pts).

Laboral Kuća je nadskočila rivala, domaćin je bio sigurniji sa penala, Printezisu je zadrgtala ruka oba puta u poslednjem minutu, potom je Lafajet promašio trojku za preokret i to su detalji koji su na kraju odneli prevagu.

Tabela grupe F


1. Fenerbahče  9/2
2. CSKA Moskva  9/2
3. Olimpijakos  8/3
4. Laboral Kuća  5/6
5. Anadolu Efes  5/6
6. Armani Milano  3/8
7. Nižnji Novgorod  3/8
8. Unikaha  2/9

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke