EL - Olimpijakos imun na beogradski spektakl!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.11.2014.
20:49
Izvor: Sportske.net

Prvi takmičarski meč koji su košarkaši Crvene zvezde Telekom i Olimpijakosa ikada odigrali završen je pobedom grčkog tima koji je iskoristio loše veče viceprvaka Srbije i vezao četvrtu pobedu u grupi "D".

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Danima je duel 4. kola grupne faze Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Olimpijakosa najavljivan kao spektakl i to je zaista bio, ali samo na tribinama.

Navijači dva kluba koji gaje "bratske" odnose priredili su fenomenalnu atmosferu u "KombankArenu", sve vreme navijali združenim snagama, ali je na parketu pobedio tim koji je utakmicu doživeo kao običnu borbu za nove bodove.

Zahvaljujući organizovanoj i disciplinovanoj igri košarkaši Olimpijakosa savladali su večeras bledu Zvezdu rezultatom 57:62 (14:13, 12:24, 10:13, 21:12) pa posle četiri kola ostaje jedini neporaženi tim u grupi "D".

Sam početak utakmice obeležila je fantastična koreografija koju su priredili navijači u "KombankAreni" a tom prilikom je najlonima, pored crveno-belih boja, na tribinama bila formirana srpska i grčka zastava.

Arena
Beta/BranislavBožić/Ds

Takav ambijent ostavio je jači utisak na izabranike Dejana Radonjića usled čega gosti do sredine prve četvrtine stiču prednost od 6 poena (3:9 i 5:11). Do poslednjeg minuta prve deonice Zvezda uspeva da se vrati u egal i da sa minimalnom prednošću ode na mali odmor (14:13).

Druga četvrtine ispostavila se ključnom za večerašnji trijumf Olimpijakosa u prepunoj "KombankAreni". Uz lošu igru izabranika Dejana Radonjića, šut koji je služio goste, i nekoliko diskutabilnih odluka sudija Olimpijakos pravi seriju 0:10 i pravi osetnu prednost.

U tim trenucima igralo se na mahove, Zvezda je serijom 6:0 ponovo prišla protivniku, ali su onda gosti napravili još jedan niz koji im je omogućio da na odmor odu sa 11 poena prednosti (26:37).

Čitava treća deonica protekla je u nastojanju košarkaša Crvene zvezde Telekom da pronađu svoju igru i umanje prednost gostiju ali se dogodilo da Olimpijakos samo poveća prednost do maksimalnih +16.

Jaka Blazic
Beta/BranislavBožić/Ds

Požrtvovanje izabranika Dejana Radonjića tokom poslednje deonice rezultiralo je smanjenjem prednosti gostijućeg tima do -2 (55:57) na samo dva minuta pre kraja, pa se posle svega ušlo u neizvesnu završnicu.

Nedostatak iskustva i koncentracije u samoj završnici vezali su ruke Zvezdinim igračima pa iako su imali sjajnu priliku nisu uspeli da sustignu Olimpijakos i izbore veliki trijumf.

U penal završnici košarkaši Olimpijakosa uspeli su da zadrže smirenost, pre svega zahvaljujući iskusnom Vasilisu Sapnulisu, pa se mora priznati da Grci na kraju zasluženo odlaze iz Beograda sa pobedom u džepu.

Zvezdu su u poenterskom smislu predvodili Boban Marjanović sa 12, odnosno Kalinić i Blažič sa po 10 poena. Grci su večeras našli način da zaustave Markusa Vilijamsa pa ubojiti Amerikanac uspeo da prikaže ono što zna usled čega je meč završio sa sedam poena (2/9 za dva, 1/6 za tri, 0/3 sa penala) i 4 asistencije.

Sa druge strane istakao se Vasilis Spanulis koji je postigao 14 poena i upisao 4 asistencije, dok je dvocifren učinak ostvario još samo Brajant Danston (11 pts).

Crvena zvezda Telekom narednu utakmicu u Evroligi igra na gostovanju Laboral Kući u Vitoriji, dok Olimpijakos na domaćem terenu čeka Galatasaraj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
partizanzauvek
Saturday, 08.11.2014
01:19

Atmosfera,nista narocito.Koreografija ok.A posle utakmice smesno,na parketu ludilo ko ce da se slika s navijcima Olimpijakosa.Igraci cekali,nadali se,i nista.Imali ste od koga da ucite kako se navija,ali uzalud.

avatar
Petlovac Grad
Friday, 07.11.2014
23:45

Toliko euforije ni oko cega. To se znalo da cim bude fmp-u dosla imalo ozbiljnija ekipa da ce izgubiti ...Gde je veceras bio taj Vilijams koga ste toiko dizali u nebesa

avatar
Friday, 07.11.2014
23:18

Najezio sam se kada sam video koreografiju na tribinama, zaista su navijaci bratski navijali. Olimpijakos je zasad prevelik zalogaj za Zvezdu ali ekipa je pokazala zube, buducnost je pred njima. P.S. Vratite stari nacin komentarisanja, ovaj je haotican.

avatar
Saturday, 08.11.2014
12:19

a sta cemo sa onom tucom navijaca ?

avatar
Diego Forlán Corazzo
Saturday, 08.11.2014
12:44

Na ovoj vesti bi sigurno bilo stotinak komentara umesto ovih 28 (za sada) da je stari nacin komentarisanja.

avatar
MN360
Friday, 07.11.2014
23:09

kolko tolko je naucio Bobija da koristi visinu...nadam se da ce to biti iz utakmice u utakmicu sve bolje i bolje...lose sutersko vece s nase strane bas ono a i oni su stvarno odigrali perfekt odbranu...samo polako i sigurno u nove pobede! CZV!!!

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Friday, 07.11.2014
23:08

Haha trebace vama mnogo da bi pobedili velike klubove ali mnogo vremena.Samo da vam kazem da smo ovaj olimpijakos mnogo puta pobedili ti to sa vise od 7i to kad se borilo ko prolazi.Ali ja vam iz sveg srca zelim prolaz u top 16 jel sa ovom ekipom nije uspeh ako prodju .Niste vi uzeli ekipu mladu talente da radite sa njima i pravite pobede nego ste uzeli provereno jake.I sa ovom ekipom bi bilo neuspeh da odete daljeAli opet zelim vam prolaz iz jednog razloga a to ostaje tajna :):))))) A znaju neki grobari zbog cega to zelim.i dalje stojim iza toga da je za nase klubove bolje da padne tri teska a dva kala kao prosle godine partizanu nant i budiveljnik a ostali jaki.Zasto ?Pa njih mozes da pobedis i u goste i kuci i dovoljno za prolaz zato sto oni ne mogu da pobede jacee.A ovakve grupe ne lezu.Zvezda ce izgubiti u spaniji turskoj grckoj i ispasce.Ja opet zelim njima prolaz samo iz jednog razloga a to je tajna :)

avatar
disqus_TOCI974JxR
Friday, 07.11.2014
22:41

Nmg nik da promenim ni sliku, stoste promenili komentarisanje strasnoooo ?
-.-

avatar
rossonero_t
Saturday, 08.11.2014
00:16

ides na taj nik pa promena podataka...

avatar
disqus_mGT6kGdCmr
Friday, 07.11.2014
22:37

Definitivno Zvezdi treba izraziti bek suter, da neko moze da razbije defanzivu protivnika kad igra ovako, narocito na Bobiju, ne bi onda bilo moguce ovako udvajanje i utrajanje....i eventualno jedna petica, koja bi mogla da igra i cetvorku, ali to manje vise, jednostavno nema sutera.... Odbrana je opet bila dobra, nazalost trojke je Olimpijakos sutirao dobro, ali i na to da je Zvezda pogadjala bacanja dobila bi....nadam se i da je Williams naucio da ne vredi silovati kad ne ide, nije jedini koji moze da dobije utakmicu.....a i realno, Radonjic je mogao i morao mnogo bolje....

avatar
Pavlovic
Friday, 07.11.2014
22:37

PARTIZAN-PAOK!!!

avatar
Ronaldinjo
Friday, 07.11.2014
22:33

Svi smo zaboravili ko je u stvari Olimpiakos i da je ova ekipa uz male promene bila dva puta prvak EL.

avatar
Friday, 07.11.2014
22:29

Pa ne realno Zvezda je izgubila zbog loseg suta za tri poena... Ovaj olimpijakos uopste veceras nije pokazao nista specijalno odigrali su taj presing na Marijanovica i Vilijamsa i pobjedili zahvaljujuci tome.... ali to im ne bi bilo mnogo od koristi da je zvezda sutirala spolja dobro... ovako ne zelim da umanjujem trijumf Olimpijakosa cak cu reci i da je zasluzeno...

avatar
Petar Petar
Saturday, 08.11.2014
02:36

Razlog poraza je veoma prost. Vama je Vilijams 70% ekipe. Da nema njega ovo bi bila sasvim prosecna ekipa atleta i nista vise. Svako ko uspe da njega zaustavi u sustini nece imati nikakav problem da vas dobije. Sreca je sto je malo igraca koji mogu da ga cuvaju kada ima vece. Olimpijakos je dosta jaci od vas, dobili su vas lagano zato sto su mnogo kvalitetniji a ne sto vas nije hteo sut (nisu ni oni bili maestralni), mada oni su jaci od 90% timova u El pa to nije ni cudno. Sve u svemu Zvezda je odlicna ekipa za nase uslove (ovo je prva utakmica koju sam celu gledao) i moram da kazem da vam po ovome fali jedan mnogo bolji igrac na cetiri za ovaj nivo takmicenja, za ABA je Mitrovic zmaj, ali protiv ovih crnaca tesko da nesto moze. Dangubic, Jovic, Lazic, Blazic i Kalinic isti tip igraca, ako nemaju prostora da biju i jurcaju nikakve koristi od njih. Neko od njih mora da se izdigne na visi nivo ako Zvezda hoce velike rezultate protiv velikih timova, ovi fazoni iz "Leta iznad kukavicjeg gnezda" kada se nabacuju lopte Marjanovicu tesko protiv ovakvih ekipa prolaze i tesko je samo na taj fazon dobijati utakmice.

avatar
Friday, 07.11.2014
22:22
avatar
Shone
Friday, 07.11.2014
22:13

Ocigledna razlika u kvalitetu! Mislim da je zvezda mozda mogla da odigra malo bolje,ali ne bi to nista promenilo. svaka cast za navijace,koji su bili vise nego fantasticni!!!

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Friday, 07.11.2014
22:08

lose vece lol marcus williams

avatar
Friday, 07.11.2014
22:07

Zna li neko sto je Olimpijakos igrao sa B timom??

avatar
Sale Lola Ribar
Friday, 07.11.2014
22:34

Sa kojim timom je igrao krasni oktjabr?

avatar
Fmp-u niko ne moze da zabrani kako ce da se zove
Friday, 07.11.2014
22:04

Mi smo ovaj Olimpijakos redovno bili u Pioniru ,a vi nikada nikoga iz krema evropske kosarke necete pobediti :)

avatar
Ivke
Friday, 07.11.2014
22:03

Generalno losa utakmica Zvezde, jedina dobra stvar je sto su i pored lose igre na kraju uspeli da svedu utakmicu na dve lopte, znaci da ovaj tim stvarno ima kvalitet.

avatar
Srecko Mitic
Friday, 07.11.2014
21:57

dobro je bilo poraz pa sta?? idemo dalje napred zvezda!!!!!!!!!!!!

avatar
Alexandar R Golubovic
Friday, 07.11.2014
21:54

Hvala `braco` ,salu na stranu,suplji smo na sve strane,ali OK.Cetvorka nam treba,ali to gospodinu Radonjicu treba nacrtati,jer za ozbiljne ekipe Mitar je tanak.Sve u svemu Olimp puno bolji.

avatar
Стефан Б.
Friday, 07.11.2014
21:52

Momci šta bi? Jesmo li igrali drugu četvrtinu? Kako se gine i bori za loptu smo pokazali u četvrtoj četvrtini, tako treba da se igra od početka. Stvarno šteta, da je Zvezda igrala kao što umije sigurno bi dobila. Nema veze, okrećemo se sledećem meču. Svaka čast navijačima, atmosfera od prvog do zadnjeg minuta fenomenalna. Da su druge okolnosti bile i ja bih prisustvovao, ovako samo žalim što sam propustio ovako fantastično navijanje.
Napred Zvezdo!

avatar
Ivan Milenkovic
Friday, 07.11.2014
21:50

ja sam partizanovac, ali bas je bila strasna atmosfera,steta za lose sutersko vece. Samo napred

avatar
Delije Crna Gora
Saturday, 08.11.2014
20:18

Jedini si objektivan na ovom sajtu.