EL - Olimpijakos bolji od Bamberga

Autor: Nikola Miloradović
petak 27.01.2017.
21:55
Izvor: Sportske.net

U dvorani "Mira i prijateljstva" domaćin je slavio protiv nemačkog predstavnika, u okviru 20. kola Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Izabranici Janisa Sferopulosa slavili su po 14. put ove sezone u elitnom takmičenju, savladan je Brose Bamberg rezultatom 83-77.

Vodio je domaćin iz Pireja tokom čitavog meča, ali se Brose približio sredinom poslednje deonice.

Nakon troje Darijusa Milera prišli su na svega dva poena zaostatka (71-69), ali je onda na scenu stupio sjajni Kem Birč.

Kanađanin je sa par ofanzivnih skokova i efektnih zakucavanja probudio "crveno-bele" i trasirao put ka pobedi domaćem sastavu.

Na kraju je centar tima iz Pireja bio i najkorisniji igrač utakmice, upisao je 15 poena i čak 14 skokova (toliko je sinoć imao i Ognjen Kuzmić), od toga šest ofanzivnih.

Isti košgeterski učinak uz šest asistencija imao je Bili Spanulis, a dvojac su pratili Lodžeski sa 13 poena, kao i Papanikolau sa 12 postignutih poena.

Bivši centar Partizana Nikola Milutinov je za pet minuta upisao dva poena, jednu uhvaćenu loptu ali i dve izgubljene, a uspeo je da napravi i pet faulova i sebe tako isključi iz utakmice.

U poraženom sastavu prednjačio je Meli sa 14 poena ali i svega četiri skoka, po 13 poena su dodali Zisis i Darijuš Miler, dok su se na koti od 12 poena zaustavili Fabijan Kozer i Janis Strelnijeks.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke