EL - Oli bez najboljih slavio u Zagrebu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.11.2015.
20:45
Izvor: Sportske.net

Šampion Grčke prekinuo je pobedonosnu seriju Cedevite uprkos tome što je bez trojice prvotimaca doputovao u hrvatsku prestonicu na megdan "Vitaminima".

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa stigli su do pete pobede u grupnoj fazi Evrolige iako su mnogi verovali da će grčki šampion bez trojice povređenih prvotimaca imati problema sa zahuktalom Cedevitom.

Crveno-beli iz Pireja slavili su rezultatom 83:70 (21:24, 20:16, 23:16, 19:14) u "Draženovom domu" iako su na megdan cedeviti izašli bez povređenih Vasilisa Spanulisa, Jorgosa Printezisa i Patrika Janga.

U odsustvu pomenute trojice lidersku ulogu u Olimpijakosu preuzeli su Otelo Hanter (19 pts, 8 sk) i Janis Papapetru (16 pts, 8 sk), a naš Nikola Milutinov na terenu je proveo 9 minuta i za to vreme zabeležio 2 poena i 3 ukradene lopte.

Domaći sastav predvodio je Džejkob Pulen sa 13 poena i dve asistencije, a više se očekivalo od Mira Bilana koji je meč završio sa 10 poena, 8 skokova i dve asistencije.

Cedevita je tako pretrpela poraz posle tri vezana trijumfa pa sa skorom 3-3 zauzima treću poziciju na tabeli grupe "B" u kojoj ulogu lidera neprikosnoveno drži Olimpijakos sa 5 pobeda i jednim porazom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke