EL – Oktobarska diploma za Bilija Spanulisa

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 03.11.2014.
14:41
Izvor: Sportske.net

Za najboljeg igrača prvog takmičarskog meseca najelitnijeg košarkaškog takmičenja na starom kontinentu izabran je iskusni bek Olimpijakosa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Crveno-beli iz Pireja nakon tri odigrana kola u Evroligi imaju maksimalan skor u grupi D, dobili su Valensiju, Laboral Kuću i Neptunas, a najbolji strelac dosadašnjeg toka takmičenja, Vasilis Spanulis, dobio je titulu MVP za oktobar.

31-godišnji plejmejker je u proseku beležio 21.3 poena, 4.7 asistencija i 3.7 skokova po meču.

Odlično je šutirao za tri ponea – 41.7%, najzaslužniji je za poslednju pobedu "Olija" nakon produžetka u Klaipedi, gde je ubacio 34 poena.

Vasilisu Spanulisu nedostaje još 50 poena da postane četvrti igrač u istoriji Evrolige koji je postigao preko 2500! Do sada je to pošlo za rukom Huanu Karlosu Navaru, Markusu Braunu i Jaki Lakoviču.

Olimpijakos u 4. kolu, u petak 7. novembra, gostuje bratskoj Crvenoj zvezdi Telekom u 'Kombank Areni', pa će ljubitelji košarke u Srbiji moći na delu da vide najkorisnijeg igrača Evrolige na startu takmičenja.

Loša vest za navijače beogradskih crveno-belih je što je Spanulis bio znatno inspirisaniji u gostima nego kod kuće. Osim pomenuta 34 poena Neptunasu u Litvaniji, Valensiji je u prvom kolu na strani ubacio 21. U pobedi nad Laboral Kućom u drugom kolu u Pireju sudelovao je sa, za njega skormnih, 9 poena.

Grčkog šampiona će u Beogradu predvoditi novi trener Janis Sfaropulos, kome će to biti debi na klupi Olimpijakosa u Evroligi. Ekipu je od odlaska Barcokasa sa kormila vodio njegov pomoćnih i bivši košarkaš trofejnog kluba iz Pireja Milan Tomić.

D tabela



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke