EL - "OAKA" će klicati Željku, Sale 'izabrao' Fener!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.12.2015.
20:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Panatinaikosa plasirali su se u TOP 16 fazu Evrolige sa treće pozicije u grupi "C" što znači da će ekipa Saše Đorđevića takmičenje nastaviti u grupi "E", zajedno sa 'srpskim' Fenerom.

Twitter, Panathinaikos BC ‏
Twitter, Panathinaikos BC ‏

Povezane vesti

Prvi meč poslednjeg kola u evroligaškoj grupi "C" odigran je u Kaunasu gde su košarkaši Žalgirisa i Panatinaikosa u direktnom duelu odlučivali ko će sa trećeg mesta u grupi u narednu rundu takmičenja.

Duel "Zelenih" pripao je gostima iz Atine koji su rezultatom 75:72 (21:16, 13:20, 18:22, 23:14) slavili u Kaunasu i izabrali da takmičenje nastave u grupi "E" TOP 16 faze Evrolige.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je bivši košarkaš Partizana Saša Pavlović koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 12 poena i 10 skokova.

Dvocifreni su bili Džejms Feldin (14 pts) i Nik Kalates (14 pts), dok je Ognjen Kuzmić nadmašio Miroslava Raduljicu sa 8 poena i 6 skokova, naspram 6 poena i 3 skoka startnog centra reprezentacije Srbije.

Pobedom u Kaunasu, Panatinaikos je overio plasman u TOP 16 fazu sa trećeg mesta u grupi što znači da ćemo u nastavku takmičenja gledati okršaje dva kluba koji na klupi imaju srpske stručnjake i nekoliko srpskih igrača.

Panatinaikos je završio u grupi "E" zajedno sa Fenerbahčeom, dok je Žalgiris smešten u grupu "F" sa Olimpijakosom i Brose Basketsom.

Sve informacije vezane za formiranje grupa u TOP 16 fazi uživo možete pratiti OVDE!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke