EL - Noćioni MVP fajnal-fora

Autor: Boban Filipović
nedelja 17.05.2015.
22:24
Izvor: Sportske.net

Iskusni Argentinac iz redova Rela poneo je priznanje najkorisnijeg igrača završnog turnira Evrolige.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Nakon pobede nad Olimpijakosom u finalu, trener 'Kraljevskog kluba' Pablo Laso je u kratkoj izjavi istakao da je Andres Noćioni bio čovek odluke na fajnal-foru.

Isto mišljenje imala je i komisija koja odlučuje o individualnim priznanjima i 35-godišnjem Argentincu dodelila MVP titulu.

Noćioni je u finalu ubacio 12 poena (1/3 za dva, 2/3 za tri, 4/4 penali), imao 7 skokova, po dve asistencije i blokade i jednu krađu.

Obe trojke koje je pogodio došle su u veoma bitnom trenutku po njegov tim, kao i obe "rampe" koje je lupio rivalima.

Real's Andres Nocioni drives the ball next to Olympiacos' Brent Petway

Odličnu partiju pružio je i preksinoć u polufinalu protiv Fenerbahčea, kada je takođe ubacio 12 poena i  pritom uhvatio 6 lopti pod obručima.

Bivšem košarkašu Tau Keramike, Čikago Bulsa, Sakramento Kingsa i Filadelfije 76-ers, ovo je prvi trofej Evrolige u karijeri, krunisan je i titulom najkorisnijeg igrača fajnal-fora.

Real's Andres Nocioni celebrates after winning the Euroleague Final Four Championship basketball match between Real Madrid and Olympiacos in Madrid

Podsetimo i da Andres Noćioni sa reprezentacijom Argentine ima zlato sa Olimpijade u Atini 2004, bronzu sa OI u Pekingu četiri godine kasnije, kako i srebro sa Mundobasketa 2002. godine u Indijanapolisu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke