EL - Niko kao Duško Vujošević!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.07.2014.
19:46
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević je, osim rekordnog boroja osvojenih titula sa crno-belima na domaćoj (i regionalnoj) sceni, jedinstven i po tome što je još uvek jedini evropski trener koji je dobio nagradu ''Aleksandar Gomeljski'' za najboljeg

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Danas smo već objavili da je, sada već bivši trener Makabija iz Tel Aviva, Dejvid Blat dobitnik ovogodišnjeg priznanja ''Aleksandar Gomeljski'' za trenera godine u Evroligi.

Ako pogledamo deset godina unazad, koliko se ovo priznanje i dodeljuje, Blatov izbor za najboljeg trenera nije nikakvo iznenađenje, jer je gotovo uvek to priznanje dobijao trener čiji je tim u minuloj sezoni osvajao titule prvaka Evrope.

Kažemo ''gotovo uvek'', jer je u proteklih deset godina napravljen samo jedan izuzetak, i to u slučaju Duška Vujoševića.

Trofejni trener Partizana je 2009. godine proglašen za najboljeg trenera Evrope, iako su crno-beli tada u Evroligi stigli ''samo'' do četvrtfinala, gde ih je zaustavio moskovski CSKA, koji je slavio sa 3-0 u pobedama.

Naravno, ovo priznanje treneru Partizana je potpuno zasluženo, s obzirom da je sa niskobudžetnim timom uspeo najpre da se domogne Top 16 faze takmičenja, u kojoj su crno-beli iza sebe ostavili favorizovane Unikahu i rimsku Lotomatiku i izborili plasman među osam najboljih klubova Evrope u toj sezoni.

Prava potvrda je usledila tek naredne sezone, kada su crno-beli pod vođstvom Vujoševića otišli i korak dalje, plasmanom na fajnal-for, ali je tada nagrada ''Aleksandar Gomeljski'' otišla u ruke Ćavija Paskvala, trenera Barselone, koja je 2010. osvojila titulu prvaka Evrope.

Imajući sve ovo u vidu, priznanje koje je Vujošević dobio pre pet godina, iz sezone u sezonu dobija sve više na značaju.






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke