EL - Neosvojiva tvrđava postala ukleta, Zvezda poražena u "Pioniru"!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.12.2016.
20:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s pretrpeli su drugi ovosezonski poraz u Evroligi u hali "Aleksandar Nikolić", a šesti od početka takmičenja. Nakon Darušafake u popularnom "Pioniru" slavio i Žalgiris.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Dvorana koja je u prethodnim sezonama slovila za neosvojivu tvrđavu okrenula se protiv aktuelnog šampiona Srbije koji je u okviru 10. kola Evrolige doživeo novi poraz u "Pioniru".

Crvena zvezda mt:s poražena je u petak od Žalgirisa rezultatom 88:79 (24:16, 18:28, 24:22, 22:13) čime je zabeležila svoj šesti neuspeh u Evroligi.

Aktuelni šampion Srbije i regionalne lige slabo je otvorio večerašnji duel sa Žalgirisom pa je u prvih deset minuta već imao zaostatak od 13 poena (11:24).

Crveno-beli su 70 sekundi pre kraja prve četvrtine imali samo dva pogotka iz igre (1/9 za dva, 1/3 za tri) i to je bio osnovni uzrok rezultatskog zaostatka koji na kraju četvrtine ipak nije bio tako veliki.

Trojka Marka Simonovića i pogodak Nejta Voltersa uz zvuke sirene omogućili su domaćem sastavu da smanji razliku na jednocifren broj poena, ali na drugoj strani nisu imali rešenje za raspoloženog Arturasa Milaknisa koji je praktično bio nepogrešiv.

Bolje otvaranje drugog perioda pomoglo je crveno-belima da se vrate u igru, a potpuni preokret usledio je nakon Zvezdine serije 10:0 koja je ekipi Dejana Radonjića na tri i po minuta pre odlaska na odmor donela potpuni preokret (37:35).

Na kraju drugog perioda Crvena zvezda je imala dva poena prednosti (44:42), a ponovo je Marko Simonović bio najzaslužniji za takav rasplet događaja na parketu.

Podršku krilnom košarkašu Crvene zvezde mt:s davao je krilni centar Milko Bjelica koji je za 20 minuta igre ubacio 15 poena, ali je u nastavku potpuno zatajio.

Veliki problem zadesio je beogradski sastav dva i po minuta pre kraja trećeg perioda jer je upravo pomenuti Marko Simonović zaradio četvrtu ličnu grešku ali je zbog gestikuliranja odmah dobio i tehničku pa je za njega meč bio završen posle nepunih 28 minuta igre.

Upravo u tim trenucima Žalgiris posle devet minuta ponovo stiže do prednosti (61:63) ali je Amerikanac Nejt Volters preuzeo odgovornost u završnici trećeg kvartala i sa 5 vezanih poena ostavio domaće u egalu (66:66).

Odluka o pobedniku pala je u poslednjoj četvrtini koju su gosti odigrali mnogo bolje.

Zvezda je jednostavno ostala bez rešenja u napadu, pošto su na momente pogađali samo Dangubić, Volters i Bjelica, dok su ostali u potpunosti podbacili.

Najefikasniji pojedinci u redovima Crvene zvezde mt:s na kraju su bili Milko Bjelica (19 pts, 5 sk, 3 as), Marko Simonović (16 pts, 2 sk), Nemanja Dangubić (16 pts) i Nejt Volters (15 pts, 4 sk, 5 as).

Na drugoj strani su se istakli Antanasa Kavaliauskas (20 pts, 4 sk) i Arturas Milaknis (19 pts, 3 sk, 3 as), a dvocifren poenterski učinak zabeležio je i Edgaras Ulanovas (14 pts, 3 sk).

Narednu utakmicu u Evroligi Crvena zvezda mt:s igra protiv Fenerbahčea u Istanbulu 8. decembra, dok Žalgiris ide na novo gostovanje i to ekipi Real Madrida.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

61 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 03.12.2016
12:23

Лео Вестерман ❤

avatar
Voja
Saturday, 03.12.2016
11:10

Ocigledno da je Zvezda ispala iz forme ali jedno pitanje ipak tu ostaje nerazjasnjeno da li Zvezda stvarno treba da trazi trenera ciji zadatk ce biti da vodi utakmicu samo u drugoj polovini zetrvte dela utakmice,nili da Radonjic ide na neku specijalizaciju kako bi podigao svoju koncentraciju u tom delu utakmice. Nesto mi jos nije jasno ili verovatno da to ja nemogu da vidim, kojim ucinkom Lazic zasluzuje da uvek igra skoro celu zadnju cetvrtinu.

avatar
Povratak kralja #47
Saturday, 03.12.2016
00:48

Da crvena zvezda mts igra na domaćem terenu imao bi sigurno bolje rezultate, ovako na gostovanjima i neutralnim terenima u Areni i Pioniru imaju odličnih 4-6. Moram da naglasim da je Kuzmić bakup centar, još samo da dođe centar i bićete u sredini tabele možda, ali Eksel.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Saturday, 03.12.2016
15:06

heheheh adresa mali kalemegdan,znamo da ti je krivo :)

avatar
Saturday, 03.12.2016
00:43

Ja prije par dana rekoh dvojka na Žalgiris, dobih minuse i priču kako ne može da se izgubi u Pioniru..

avatar
Seoski Ronaldo
Friday, 02.12.2016
23:25

Kada neko napise Partizan Igokea, to moze da se objavi iako nema smisla, a kada ja napisem CZBgFMP, to ne moze, jer nije u skladu sa uslovima koriscenja, stvarno ste objektivni, nema sta... Totalna objektivnost od strane moderatora... Sta sam lose napisao? Jel njihov predsednik/vlasnik rekao da niko ne moze FMPu da zabrani kako ce da se zove? Ja sam samo napisao da nisu smeli da izgube ovu utakmicu...

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 03.12.2016
00:05

Prosto, u ovoj zemlji najvise boli istina.

avatar
Čeki
Saturday, 03.12.2016
00:08

Ni meni nisu objavili komentar kako objasnjavam da Zvezda nije FMP (objasnio sam sve u detalje) i jos neke stvari tako da isto kao sto tebi neke stvari ne objavljuju ne objavljuju ni meni. Napisao sam 4 posta o tome kako Zvezda u kosarci nije FMPR i o nastanku Partizana i nisu mi objavili.

avatar
Paul George
Friday, 02.12.2016
23:10

Prvi mec u Evroligi gde je Crvena zvezda favorit i odma kiks.Ocekivao sam iskreno pobedu ovde,Crvene zvezde.Sada ce im biti tesko jer ih ocekuju bas teski mecevi.Fener,Makabi,Real,Olimpijakos i Cska.Realno je da pobede Makabi,toj ekipi se ne zna ko pije ko placa,mada i da izgubi sve,to nije sramota,ipak su ove ekipe skuplje i jace mnogo.Svakako,svaka cast ceti Dejana Radonjica,od 10 tekmi 4 pobede,to je za postovanje.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 03.12.2016
01:07

Prvi put se slazem sa tobom u potpunosti i svaka cast za komentar 😊😏

avatar
Paul George
Sunday, 04.12.2016
15:34

Dodje i taj dan :D

avatar
Steve McManaman
Friday, 02.12.2016
23:08

Tradicionalno,protiv Litvanaca ili tesko ili nikako . Davno sam rekao a i ocigledno je da nemamo rotaciju ,odbrambeno i nekako ,napadacki jako kilavo . Borbenom igrom nadoknadjujemo zaostatke ali tako se ne moze daleko stici . Umor stize ,na dva fronta sa realno 8,9 igraca. Centar ,pod hitno i dobra dvojka pa cak i cetvorka . Lazic borben do koske ali napadacki preskromno ,Danguba, lik je kralj ali cini mi se da nije dovoljno iskoristen ,pogotovo napadacki ,od kada je dosao ne napreduje . Sezona je duga ,bice tu svega ,neka uzivaju u igri ,nije problem ni da izgube kada daju sve od sebe ,ali za najmanje osmo mjesto na tabeli treba dovesti i nova imena .

avatar
svojnasvome
Saturday, 03.12.2016
10:26

Vi tradicionalno? Bueeee

avatar
Steve McManaman
Wednesday, 07.12.2016
00:40

Prva recenica se odnosi uopsteno ,na srpske klubove i reprezentaciju. Ako imalo volis zemlju u kojoj zivis ,narod sa kojim zivis ,normalno je da navijas za bilo koji klub iz svoje zemlje kada igra protiv ino ekipe . Kada je Partizan igrao EL navijao sam svim zarom jer je sport naljepsi nacin da se predstavimo Evropi i svijetu i nisam nikada razmisljao odakle pare i koje prezime imaju u nazivu . Ovakav tvoj komentar i svi ostali slicni njemu samo govore da nisi odmakao dalje od pecine i toljage .

avatar
Čeki
Saturday, 03.12.2016
22:40

Slusaj studiram pravni fakultete pa znam zasto Zvezda nije nikada ni prestala da postoji. Ima veze sa pravnim licima posto je svaka organizacija pravno lice. Tako da sve sto vecina grobara prica kao Zvezda Fmp i to ispada suvisno i smesno tj. nepotrebno jer ne znate sta pricate.

avatar
nikola nikola1
Friday, 02.12.2016
23:06

Samo ne znam kako grobare nije sramota da pisu neke stvari? Pa onk gube od amaterskih ekipa I zatp bolje da se pokriju I da cute.

avatar
Балша Николић
Saturday, 03.12.2016
01:25

У наше време ове екипе су одлазиле кући погнуте главе. Пој

avatar
svojnasvome
Saturday, 03.12.2016
10:31

Ne mi smo bas ponosni...jer nismo 4 puta u 16 godina spasavi direktno od države, nikad drzava za nas nije kanila organizovati kvalifikacioni turnir za EL, nikad organizovala FF nit davala garancije za nas, nismo ispili 15 mil eur drzavnih para i para nastalih sa kosova odnosno para od reketiranja andreja po vojvodini odnosno usmeravanjem ucesnika tendera i javnih nabavki od strane rezima av....ma prika mi imamo dignitet, istoriju koju cine uspesi i legende kluba a vi to nista nemate jer ste instant klub koji ce doci prirodno gde je bio i pre ove prevare veka...na nivo tercijalnog evro kluba

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 02.12.2016
23:01

Razlog samo taj sto jos uvek igramo sa samo 1 centrom i sa 2 krilna centra. Kuzmic je bekap prvom centru koji nije doveden. Izgubili smo kao nasa reprezentacija Srbije sto je izgubila svojevremeno od Litvanaca, bili su jaci, sveziji, skocniji... Cak i Zalgiris ima 5 visokih igraca sto je ogromna rosterna prednost, prilicno veci budzet od nas imaju i jedan dosta iskusan tim, najjaci u zadnjih nekoliko godina. Cestitke Jasikevicijusu i Litvancima, uz Bamberg su najgotivnija ekipa. Ovako nesto moze samo da dovede konacno nekog Milerolikog ili Cirbesolikog igraca, samo ce ovo ubrzati proces. Sezona svakako nije izgubljena, i sredina tabele EL je sasvim dobra, ovo je nikad jaca, kvalitetnija i nikad bogatija Evroliga, sa najvecim brojem Nba igraca do sada, ovde svako svakog pobedjuje, strasna liga titana. Sta god bilo u EL, na kraju manje ili vise dominantno osvojicemo sve trofeje, pa u sledecu sezonu sa ustedjenim novcem i pojacanim ambicijama idemo da gruvamo. Idemo dalje.

avatar
Petar Petar
Saturday, 03.12.2016
00:53

Ma vama ne odgovaraju ovakve ekipe koje biju koliko i vi, a malo vise znaju kosarku (za nijansu, ali je dovoljno). Nebitno za poraz, ali Litvanci igraju mnogo bolju kosarku od Zvezde, vi ste se sveli samo na tucu i na to da ce Simonovic i dalje da igra sezonu karijere. Ne znam o kakvim ustedama pricas? Ti mislis da je ovaj tim koji imate jeftin? Alo doktore, vi imate u ekipi pet igraca sa poslednjeg spiska reprezentacije, plus Kuzmic, plus Bjelica, plus dva Amerikanca. Reci mi na cemu ste vi to ustedeli? Istina, prosle sezone ste imali jos skuplji tim, ali ni ove nije ni malo jeftin. Pa i legenda vam je rekao da vam tim vredi 3 miliona, i to samo plate. S druge strane on tvrdi da vam je taman toliki i budzet. Mada, kod vas se sa vremena na vreme pojavi ta lova iz prosle sezone koju niste prijavili da ste ustedeli, nego onako retroaktivno se nagomila na racunu. I sad bi bilo isto samo da imate nekakvu konkurenciju u ABA, ovako ipak nema potrebe da se prisecate navodnih stekova jer ste i sa ovim timom jaci od reprezentacije te lige, a ne od svakog tima pojedinacno. Sad kad bi Partizan doveo dva igraca, vi bi odmah sutra doveli bar cetvoricu koji su tri puta bolji od te dvojice.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 03.12.2016
17:05

Nama ne odgovaraju kompletne unutrasnje linije ekipa pre svega, jer mi smo tu u teskom hendikepu, u zadnja 2 meca po 20 skoka na mecu smo imali manje, uvek nas nadskacu, centar je nuzno potreban a ne luksuz. Nasa ekipa igra odlicno, timski, ali vema nezgodno je krpljenje tima, gde trojka igra cetvorku, a cetvorka peticu, i tako u odbrani i skoku je ogroman problem. Nas skromni budzet je i predvidjao 2 prava centra, gde je jedan primarna opcija, a ne samo jednog i ovo mucenje unutrasnje linije kako u kvantitetu tako u kvalitetu... Ovaj tim je strasno jeftin za evropske okvire, vecina ekipa ima slican ili veci budzet u EC i to je realnost. Mi smo stvorili neke igrace koji su bili na prosirenom spisku reprezentacije, tako da oni nisu skupi, niti neka imena. Centar je potreban, i stici ce, pa makar bio prosek kvaliteta, neki otpadak iz nekog tima kao Kuzmic koji je bio 3 centar Panate sa po 3min po mecu, svejedno moramo dovesti nekog, to je moranje. To sto vi mislite da ce to pojacanje, kao i sva druga kod nas, da vredi i kosta milione, to je vas problem.

avatar
Saturday, 03.12.2016
09:22

Sta znaci to prilicno veci? Njihov budzet za ovu sezonu je 8.4 miliona evra od cega 5.3 miliona evra otpada na igrace i trenere sto znaci da samo za igrace ide jos manje od toga. Ako je makar priblizno tacno da vi imate 2.8 miliona evra za tih svojih 15 igraca u rosteru, to uopste nije neka strasna razlika. Naravno, jako je providno sto su ona dva intervjua dosla odmah posle Duletovog ne bi li u javnosti ispalo da ga vasa legenda i Brut Nikola svojim verzijama price poklapaju vec sutradan, ali to je vec posebna prica...

avatar
Friday, 02.12.2016
22:43

Еих, ја сам после преузимања вођства пред полувреме мислио да рутински побеђујете! Штета, Жалгирис је од оних екипа које се морају добити! Сетио сам се меча од пре две године кад је Вилијамс промашио за победу, баш вас неће против њих... Више среће на наредним мечевима!

avatar
MAN RED
Friday, 02.12.2016
23:43

Je l si iz Kragujevca?

avatar
Saturday, 03.12.2016
15:52

Па добро и то припада Кг - у, ја сам од тебе десетак км - у Багремар живим, иначе и ја навијам за Манчестер, тако да смо свакако наши! :)

avatar
MAN RED
Saturday, 03.12.2016
02:01

Selo odmah Kragujevca Desimirovac vidim da ti je nik RKG pa navijamo za isti tim :D

avatar
Saturday, 03.12.2016
00:22

Да брате, и ти? Који део?

avatar
Samo Barsa
Friday, 02.12.2016
22:34

Zvezdo mi te volimo.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
22:21

Umor nas stize to je ocigledno.

avatar
Dolina cupova
Friday, 02.12.2016
22:16

Neosvojiva tvrdjava ili pakao pionira su termini koji se ipak vezuju za drugi klub!

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
22:22

Pogotovo protiv belgiskog golden steita, sasarija, litkinbelisa i ostalih

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 03.12.2016
01:09

Problem je tvoj sto zivis u proslosti

avatar
Dolina cupova
Saturday, 03.12.2016
00:00

Kratkog si pamćenja, to je problem...

avatar
Friday, 02.12.2016
22:09

Е јбг, ја сам после преузимања вођства пред полувреме мислио да рутински побеђујете! Штета, Жалгирис је од оних екипа које се морају добити! Сетио сам се меча од пре две године кад је Вилијамс промашио за победу, баш вас неће против њих... Више среће на наредним мечевима!

avatar
Komreolne
Friday, 02.12.2016
22:05
avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 02.12.2016
23:39

kad ne moze svom klubu i njegovim uspesima da se raduje,eto moze nasim neuspesima bravo :D

avatar
svojnasvome
Saturday, 03.12.2016
10:34

Ne...mi navijamo za jedan klub....a vi za cz pa fmp pa onda ovaj mutant cz pa ste redovno pratili olimpijakos...vi ste ko kurdi bez drzave i tamo ste ko vam plati najvise a prodali bi za kratkorocne uspehe sve najvrednije jer vam nista vredno nije

avatar
Komreolne
Saturday, 03.12.2016
10:20

Ja se radujem pobedi Zalgirisa volim taj klub i lepo igraju kosarku od uvek nastali su 1944 za razliku od kkcvzv.Vas fondator je Covic, limenka klub popijes i bacis.Ne volim instant klubove bez istorije

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 03.12.2016
00:08

Malo je glupo sto ne mozete nista novo smisliti, ipak je to nasa fora kojom smo mi vas peckali do pre 3, 4 godine. Postavlja se pitanje jel tolko nemate mastu, pa da smislite nesto novo?

avatar
Black&White
Friday, 02.12.2016
21:57

Zgazi gi zvezdice sve :D

avatar
Alister Krouli
Friday, 02.12.2016
21:56

Koliko se ulaze odlicni su. Jbg, nije to kukuruz liga.

avatar
Black&White
Friday, 02.12.2016
21:56

Neosvojiva tvrdjava :D haha Mozda kad je Partizan igrao Evroligu....

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Friday, 02.12.2016
23:40

Igrace nikad visee,sad i dinamo sasari pobedjuje vas u pioniru,toliko o tome :)

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 04.12.2016
13:25

To kazem,istinu,sasari unistava :)

avatar
Black&White
Sunday, 04.12.2016
09:39

Ma sta kazes pancevac :D

avatar
svojnasvome
Saturday, 03.12.2016
10:35

Pa taj dinamo sasari je uspeniji evro klub do vi....i oni znaju ko su ...uglagnom svi do vas...nemate dve legende do covica i nese ilica ...nate nista pa puknite veštaci

avatar
Komreolne
Saturday, 03.12.2016
10:22

Ne brini nece tvoja Zvezda dugo.

avatar
poljskikupanjac
Friday, 02.12.2016
21:55

ponavljam da je ovo ubedljivo najslabija ekipa zvezde u zadnjih nekoliko godina nije mi jasno kako smo pobedili ove cetiri utakmice kao i fudbaleri umesto da igraju bolje igraju sve gore i gore

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
21:55

Ne znam za vas ali ja ne mogu vise da slusam Kuzmanovica svaka njemu cast ali brate previse pametuje

avatar
Dado35
Friday, 02.12.2016
21:54

JEDAN POZDRAV ZA LEA WESTRMANA....al one banane su najjče 😂😂😂😂😂😂samo prskaj

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Friday, 02.12.2016
21:54

Rekao sam ja da cemo ih tesko dobiti jaki su imaju veliki igracki roster skocniji su od Zvezde ocigledno je da nam fali centar losa slobodna bacanja Jovic u padu forme ali Volters je dobro odigrao Milko sjajan Kuzmic je neko koga ne mogu da gledam na terenu greska Simona iskljuci ga to je prelomilo mec.

avatar
zvezda oooooo
Friday, 02.12.2016
21:53

Da je ostao simonovic dobili bi.Volters odlican