EL - Nema spasa kad Spanulis doda gas!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.02.2015.
19:28
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Olimpijakosa upisali su šestu pobedu u TOP 16 fazi Evrolige pošto su večeras uspeli da slave na gostovanju Nižnjem u Novgorodu iako su tokom većeg dela meča bili u zaostatku za domaćinom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvi meč poslednjeg kola prve runde takmičenja u TOP 16 fazi Evrolige odigran je u Novgorodu gde je domaći Nižnji ugostio ekipu Olimpijakosa.

Domaćin je tokom većeg dela utakmice imao prednost ali je pobedu na kraju slavio grčki sastav rezultatom 82:91 (24:24, 18:17, 24:22, 16:28) i to zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj četvrtini.

Rezultatska neizvesnost bila je na snazi tokom većeg dela utakmice a Nižnji je osetnu prednost stekao šest minuta pre kraja treće četvrtine (51:43) nakon polaganja Artsioma Parakuskog.

Trojkom Kostasa Slukasa Olimpijakos je odmah uhvatio priključak a novim poenima pomenutog igrača u poslednju deonicu ušao je sa samo tri poena zaostatka za Nižnjim.

Kako je već rečeno, gosti su znatno bolje odigrali poslednjih deset minuta pa su na kraju stigli i do trijumfa sa devet poena razlike.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Artsiom Parakuski koji je ubeležio "dabl-dabl" učinak. Parakuski je postigao 25 poena i ostvario 11 skokova u poraženom timu a pratili su ga standardno dobri Tejlor Ročesti (18 pts, 5 as) i Terens Kinsi (11 pts, 3 sk, 2 as).

Gosti su u svojim redovima imali petiricu dvocifrenih igrača ali se u odnosu na ostale izdvojio Jorgos Printzis sa 20 poena i 5 skokova.

Vasilis Spanulis dodao je 13 poena i 6 asistencija a interesantno je da je do sredine poslednje četvrtine sjajni Grk imao svega 2 poena na svom kontu ali je dodao gas u pravom trenutku, taman da prelomi meč.

Olimpijakos ima skor 6-1 nakon večerašnjeg trijumfa a Nižnji dve pobede i 4 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke