EL - MVP ponovo iz Bamberga, Teo i Đenka dominiraju

Autor: Nikola Miloradović
subota 17.12.2016.
15:09
Izvor: Sportske.net

Brose Basket je savladao Anadolu Efes u 12. kolu Evrolige, predvodio ih je sjajni Francuz.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Fabijan Kozer je proglašen za najkorisnijeg igrača 12. kola Evrolige.

Bivši košarkaš Laboral Kuće (Baskonija) je eksplodirao u pobedi nad turskom ekipom, upisao je za sebe rekordnih 28 poena.

Sjajno je šutirao iz igre, pogodio je osam od devet šuteva za dva poena, tri od pet za tri, a ubacio je i sva tri bacanja koja je izveo. Dodao je i tri asistencije, za ukupan indeks 35.

Malo je nedostajalo da mu nagradu "otme" plej Panatinaikosa Nik Kalates, koji je briljirao u pobedi nad Fenerom sa 16 poena, 11 asistencija, osam skokova i pet ukradenih lopti za indeks 34.

Treći najbolji igrač 12. runde bio je Bredli Vonamjeker iz Darušafake. On je predvodio Baltovu ekipu do važne pobede nad madridskim Realom sa 27 poena, šutom za tri 4/5 i sa 31 sakupljenim indeksnim poenom.



Što se tiče najboljih po kategorijama, najbolji poenter bio je Kozer, a najbolji strelac dosadašnjeg toka takmičenja je i dalje Lengford sa 23,8 poena po utakmici.

U 12. rundi je najbolji skakač bio Derik Braun iz Efesa sa 11 skokova, dok je u dosadašnjem toku takmičenja kada su uhvaćene lopte u pitanju, neprikosnoven Nikolo Meli sa 8,2 uhvaćene lopte po utakmici.

Teodosić je obeležio svoj povratak na parket nakon povrede blistavom partijom u pobedi Moskovljana nad Barselonom, te je sa 11 asistencija najbolji u tom parametru, zajedno sa Kalatesom. Sa 8.5 asistencija po utakmici, Teo je u dosadašnjem toku takmičenja daleko ispred ostatka Evrolige.

Najbolji "kradljivac" 12. runde bio je Kalates sa čak pet ukradenih lopti, što je i najbolji učinak ove sezone u EL. U tom parametru najbolji u dosadašnjem toku takmičenja je bek Crvene zvezde mts Čarls Dženkins sa 1,9 ukradenih lopti po utakmici.

Papapetru iz Olimpijakosa je imao najviše blokada u ovom kolu, upisao je tri rampe, a u proseku ih najviše do sada beleži Ekpe Judo iz Fenera sa 1,8 blokiranih šuteva po utakmici.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke