EL - Mega poražena posle preokreta Žalgirisa

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.05.2016.
13:16
Izvor: Sportske.net

Juniorski sastav Mega Bemaksa porazom je otvorio učešće na završnom turniru Evrolige u Berlinu. Bolji od srpskog predstavnika bili su juniori Žalgirisa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Završni turnir juniorske Evrolige održava se ovog vikenda u Berlinu paralelno sa fajnal-forom za seniorske sastave.

Takmičenje u juniorskoj konkurenciji počelo je dan ranije pa su tako u četvrtak prepodne odigrane dve utakmice prvog kola u grupi "A".

Juniori Mega Bemaksa u prvom kolu su se sastali sa Žalgirisom, a litvanski sastav je slavio rezultatom 81:68 (17:18, 18:20, 21:16, 25:16) i to posle preokreta koji je napravila u drugom poluvremenu.

Ekipa Mege rešila je prvo poluvreme u svoju korist sa tri poena razlike (38:35), ali je Žalgiris u nastavku, a posebno u poslednjoj deonici, nadigrao srpski sastav i zasluženo slavio.

Marko Pecarski bio je najefikasniji u ekipi Mega Bemaksa sa 17 poena i 5 skokova, dok je Nikola Mišković postigao 15 poena uz dva skoka.

Najdominantniji igrač na meču bio je Litvanac Gitis Masiulis sa 21 poenom i 10 skokova, a pratio ga je Ignas Sargiunas sa 16 poena.

Mega Bemaks u drugom kolu igra protiv Barselone koja je u prvom kolu bila bolja od Insepa (83:75).

Dodajmo da drugi srpski predstavnik, ekipa Crvene zvezde Telekom, svoj prvi meč na juniorskom fajnal-foru Evrolige igra protiv Albe od 13 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke