EL - Mega nadomak finala

Autor: Boban Filipović
petak 19.05.2017.
14:24
Izvor: Sportske.net

Juniori Mega Bemaksa su na korak od plasmana u finale Evrolige!

Mega Leks/Ivica Veselinov
Mega Leks/Ivica Veselinov

Povezane vesti

U veoma uzbudljivom i dramatičnom meču, koji je obilovao rezultatskim klackalicama, Mega je savladala Žalgiris sa "pola koša" razlike i ukoliko sutra savlada Fenerbahče boriće se za titulu prvaka Evrope.

Heroj pobede Mege je Goga Bitadze, koji je u poslednjim trenucma meča uhvatio loptu pod protivničkim košem na "plus dva" posle pošto je Jovičić oba puta bio neprecizan sa linije za slobodna bacanja, nad sjajnih Gruzinom je načinjen faul, a ruka sa penal mu nije zadrhtala.

Najbolji igrač Žalgirisa Rokas Jakubatis je na sekund pre kraja pogodio trojku, ali ona je samo ublažila poraz. Utakmica je završena rezultatom 72:71 za Megu.

Goga Bitadze je bio najbolji akter utakmice sa 26 poena i 7 skokova, Mihailo Jovičić je brojao do 16, a Bogdan Nedeljković je bio naodmak dabl-dabl učinka, pošto je imao 9 poena (3/4 za tri) i 10 skokova.

Podsetimo, Mega je u prvom kolu bila bolja od madridskog Reala posle čudesnog preokreta i uoči poslednjeg kola ima skor 2/0, a za plasman u finale će se boriti sutra sa Fenerbahčeom.

Drugi srpski predstvanik, Crvena zvezda mt:s, je posle dva poraza u prva dva kola grupne faze turnira 'Adidas Next Generation' izgubio šanse da se bori za titulu prvaka 'Starog kontinenta'.

Crveno-beli su nakon uvodnog poraza od moskovskog CSKA, jutros poraženi od Pariza sa prilično ubedljivih 77:62. Aleksa Uskoković je bio fenomenalan, ubacio je 27 poena i imao indeks korisnosti 35, ali nije bilo dovoljno, izostala je bolja podrška ostatka ekipe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke