EL - Maestralni Ajon MVP 9. kola

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.12.2015.
10:35
Izvor: Sportske.net

Meksikanac Gustavo Ajon poneo je titulu najkorisnijeg igrača 9. kola grupne faze Evrolige pošto je u Minhenu pružio maestralnu partiju.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Aktuelni šampion Evrope vratio se u trku za plasman u TOP 16 fazu Evrolige nakon druge uzastopne pobede zabeležene u "Audi Domu" u Minhenu.

Real Madrid je kao gost savladao minhenski Bajern rezultatom 86:67 a najzapaženiji pojedinac na utakmici igranoj u prestonici Bavarske bio je Meksikanac Gustavo Ajon.

Centar šampiona Evrope odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri pa ne čudi što je poneo titulu najkorisnijeg igrača 9. kola grupne faze Evrolige.

Najkorisniji igrač tek završenog kola postigao je 22 poena (8/10 za dva, 6/7 sa penala), ostvario 9 skokova, 4 asistencije i 3 blokade, a uz to je zabeležio i 6 ukradenih lopti.

Kada se podvuče crta, Gustavo Ajon je sa indeksom 41 apsolutno zasluženo poneo zvanje MVP-a 9. kola Evrolige.

Centar Barselone Ante Tomić ne bi mogao do zvanja MVP-a zbog zaostatka od tri indeksirana poena za Ajonom ali i zbog činjenice da je Žalgiris savladao Barselonu.

Dodajmo i to da su prvotimci Crvene zvezde Telekom Markus Vilijams i Kvinsi Miler uspeli da se svrstaju među statističke lidere po broju ostvarenih asistencija i skokova ali to nije pomoglo Zvezdi da izbegne poraz u Istanbulu.

Plejmejker crveno-belih ubeležio je 10 asistencija u porazu od Fenerbahčea, što mu je donelo drugo mesto na listi najboljih "dodavača" lopti u 9. kolu, dok je Kvinsi Miler sa 11 skokova ostao iza nenadmašnog Tajlera Hanikata koji je upisao 19 skokova.

Gustavo Ajon (Real Madrid) - MVP 9. kola Evrolige!* 22 poena (8/10 za dva, 6/7 sa penala)* 9 skokova* 6 ukradenih lopti* 4 asistencije* 3 blokade==== INDEKS 41 ====

Posted by Košarkaške vesti on субота 12. децембар 2015.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke