EL - Mačvan, Raduljica i Hikman srušili Makabi!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.10.2016.
21:58
Izvor: Sportske.net

Srpski duo Olimpije iz Milanai bivši igrač Fenera i Makabija bili su nerešiva enigma za goste iz Izraela.

twitter.com/OlimpiaEA7Mi
twitter.com/OlimpiaEA7Mi

Povezane vesti

Izabranici Jasmina Repeše uspešno su startovali svoju kampanju u Evroligi, "oružje" pred milanskom ekipom položio je Makabi iz Tel Aviva.

"Ponos Izraela" je uprkos velikom broju pojačanja jako loš na startu sezone, izgubili si Liga Kup od Hapoela, a sada su porazom startovali i u Evroligi.

Olimpija je na kraju, predvođena Mačvanom, Raduljicom i iskusnim Hikmanom, slavila rezultatom 99-97 (25-24, 19-20, 28-21, 27-32).

Utakmica je ušla u neizvesnu penal završnicu, sve se svelo na Hikmanova bacanja i Gaudlokove trojke, prišli su gosti na pola koša razlike samo osam sekundi do kraja, nakon dva uspešna slobodna bacanja Devina Smita, ali su domaći ipak uspeli da zabeleže trijumf. Hikman je u narednom napadu imao dva bacanja, promašio je prvo, pogodio drugo, gosti su sproveli loptu do Lendesberga ali se na pravom mestu našao Džamal Meklin, rampom ga sprečio da poentira i tako doneo pobedu svom timu.

Mačvan je upisao 18 poena, na kraju ga je u penal završnici po poenima prestigao Hikman koji je meč završio sa 22 poena, dok je Raduljica upisao 15. Dvocifreni su bili i Đentile sa 12, kao i Zoran Dragić sa 11 poena.

S druge strane je izuzetno raspoložen bio Endru Gaudlok, ali ni njegovih 27 poena nije pomoglo izabranicima Ezera Edelštajna da dođu do trijumfa. Bivši igrači Zvezde Cirbes i Mekel su takođe igrali, nemački centar je upsao 13 poena, dok je Mekel dao samo dva. Dobar je u redovima Makabija bio i iskusni Devin Smit sa 18 poena, kao i Lendesberg sa 15 koševa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke