EL - Lokomotiva preživela vožnju "zelenom šumom"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 23.10.2015.
20:46
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara vezali su drugi trijumf na startu nove evroligaške sezone pošto su u Kaunasu uspeli da savladaju Žalgiris u izuzetno uzbudljivoj završnici.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prva utakmica drugog dana drugog kola grupne faze u Evroligi odigrana je u Kaunasu gde je domaći Žalgiris ugostio Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara.

Gosti sa jugozapada Rusije uspeli su da savladaju litvanski sastav rezultatom 76:74 (27:31, 16:9, 17:17, 16:17) ali su do poslednje sekunde strepeli zbog loše odigrane završnice.

Samo u prvoj četvrtini viđeno je ukupno 58 poena ali su šuteri pokvarili učinak već tokom druge deonice.

Činilo se da će Lokomotiva lagano privesti meč kraju nakon što je na pet minuta pre kraja stigla do vođstva od sedam poena (71:64), ali je usledila prava drama.

Serijom grešaka u napadu gosti su ispustili prednost pa je Žalgiris na 13 sekundi pre kraja izjednačio rezultat na 74:74. Viktor Klaver pogodio je oba slobodna bacanja pošto je želja trenera domaćih bila da se pravi faul kako bi Žalgiris imao poslednji napad.

Košarkaši Lokomotive branili su poslednjih dvanaest sekundi prednost od dva poena a Mantas Kalnietis nije uspeo da postigne trojku pa je sastav iz Krasnodara zabeležio pobedu u Kaunasu.

Najefikasniji pojedinac na utakmici bio je Jan Vujukas sa 22 postignuta poena, dok je Malkom Dilejni predvodio Lokomotivu Kubanj sa 21 poenom, 5 skokova i jednom asistencijom.

Lokomotiva Kubanj je večerašnjom pobedom izbila na čelo tabele sa skorom 2-0, dok Žalgiris sada ima polovičan učinak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke