EL - "Kralj" ponovo pao na Bosforu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.12.2016.
20:07
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Real Madrida pretrpeli su četvrti ovosezonski poraz u Evroligi pošto ih je nakon Fenerbahčea u Istanbulu savladala i ekipa Darušafake.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Seriju od četiri uzastopna poraza u Evroligi košarkaši Darušafake prekinuli su večerašjim trijumfom nad Real Madridom u okviru 12. kola elitnog evropskog takmičenja.

Ekipa Dejvida Blata savladala je "Kraljevski klub" rezultatom 81:68 (17:20, 18:11, 17:13, 29:24) i tako upisala prvu pobedu u Evroligi posle mesec dana.

Bolju igru u drugom i trećem kvartalu domaćin je pretočio u rezultatsku prednost koja je u završnici utakmice iznosila i maksimalnih 22 poena.

Madriđani su sredinom prve četvrtine preuzeli kontrolnu nad rezultatom i održavali prednost sve do završnice prvog poluvremena kada je Darušafaka uhvatila priključak i povela sa četiri poena razlike.

Prvu dvocifrenu prednost na meču domaći su stekli na startu drugog poluvremena, a u poslednjem kvartalu uspeli su da stignu do pomenutih +22 (79:57).

Najefikasniji ppjedinac u redovima pobedničkog tima bio je Bredli Vonamejker sa 27 poena, a dobru partiju prikazali su još Vil Kliburn (14 pts, 3 sk, 2 as) i Adren Moerman (12 pts, 5 sk).

Na drugoj strani nije nastupio Serhio Ljulj što se osetilo u igri Real Madrida pa je Felipe Rejes predvodio ekipu sa 16 poena i 5 skokova, a dvocifren učina ostvario je još samo Otelo Hanter (10 pts, 6 sk).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke