EL - Košarkaš Makabija je MVP 16. kola, Zvezdini igrači među najboljim asistentima i kradljivcima!

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.01.2017.
20:12
Izvor: Sportske.net

Krilni košarkaš "Ponosa Izraela" odigrao je briljantno protiv Darušafake i podsetio na stare dane.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Za najkorisnijeg igrača 16. kola Evroilge, u kom je Crvena zvezda savladala Žalgiris u Kaunasu i popela se na sedmo mesto na tabli, izabran je krilno košarkaš Makabija iz Tel Aviva Soni Vims.

Bivši košarkaš moskovskog CSKA je u pobedi nad Darušafakom upisao 24 poena i osam asistencija za ukupan indeks korisnosti 33.

Njegov indeks je bio najveći od svih igrača u minuloj rundi elitnog takmičenja, pratili su ga decembarski MVP Meli sa indeskom 30, dok su do 29 indeksnih poena stigli Kit Lengford iz Uniksa, kao i Majk Džejms iz Panatinaikosa.

Najefikasniji igrač 16. runde bio je Rodirg Buboa sa 29 upisanih poena protiv Uniksa, Meli je imao najviše uhvaćenih lopti, čak 13, a košarkaš Crvene zvezde mts Milko Bjelica je na prvom mestu po broju asistencija u 16. kolu, zajedno sa Larkinom iz Baskonije i najkorisnijim igračem runde Vimsom, osam uspešnih dodavanja.

Sa po četiri ukradene lopte, najbolji su bili Kalates iz Panatinaikosa, Meklin iz Armanija, Maksim Mutaf iz Efesa i Branko Lazić iz Crvene zvezde mts, dok je Aleks Tajus sa tri rampe, bio najbolji u 16. kolu u tom segmentu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke