EL - Komandant Teo vodio "Armejce" do pobede i stotke na "vrućem" gostovanju!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.10.2016.
20:48
Izvor: Sportske.net

Aktuelni osvajač Evrolige trijumfalno je startovao novu sezonu u ovom takmičenju.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su ekipu Galatasaraja u Istanbulu rezultatom 109-84 (27-18, 30-27, 24-26, 28-13).

Izabranici Dimitrisa Itudisa su vodili od prvog do poslednjeg minuta, a kako je vreme odmicalo igrali su sve bolje.

Na poluvreme se otišlo sa 12 razlike za goste iz ruske prestonice, predvodnik najboljeg tima Evrope iz minule sezone bio je Miloš Teodosić. Srpski košarkaš je imao nekoliko briljantnih asistencija, sjajno je šutirao trojke te je CSKA ponajviše zbog njega ima lufta već na poluvremenu.

Galata je pokušala da se vrati u meč u trećem kvartalu, krenuli su izabranici Ergina Atamana da pogađaju trojke, te su taj period dobili sa dva razlike.

Ipak, CSKA je pojačao u poslednjih deset minuta i već sredinom poslednje deonice rešio pitanje pobednika. Napravili su seriju 8-0 na samom startu poslednjeg kvartala, sve do petog minuta su goste držali na samo dva postignuta poena, te je sve bilo jasno.

Na kraju, magični Teo je stigao i do dabl-dabl učinka, sakupio je 20 poena i 11 asitencija. Po poenima ga je i prestigao Nando De Kolo koji je na kraju upisao 22 poena, dvocifreni su bili i Džekson sa 16, Fridzon sa 15, kao i Hajns sa 13 poena.

U poraženom sastavu najbolji je bio turski reprezentativac Sinan Guler sa 16 poena, njega su pratili Aleks Tajus sa 15, Ostin Dej sa 12 kao i bivši kapiten Fenera Emir Preldžić i Ras Smit sa po 11 poena. Srpski košarkaš Vladimir Micov upisao je samo tri poena za nešto više od 12 minuta na parketu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Thursday, 13.10.2016
20:51

CSKA brutalno jaka na krilima Tea i De Koloa fantasticna igraju sa lakocom