EL - Kakva drama u Zvezdinoj grupi! Obradović pokorio Atinu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.04.2015.
22:36
Izvor: Sportske.net

Dve prave košarkaške poslastice imali smo prilike da vidimo u 13. kolu Top 16 faze Evrolige. Barsa je u ''El Klasiku'' dobila Real, a u duelu direktnih konkurenata za plasman u Top 8, Alba je kao gost slavila u Atini i završnicu takmičenja u Grupi F učini

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Košarkaši Barselone savladali su večeras pred svojim navijačima najvećeg rivala, ekipu madridskog Reala sa 85-80 i tako se sa Madriđanima izjednačili na deobi liderske pozicije, kolo pre kraja Top 16 faze takmičenja.

Gosti su bolje ušli u ovaj meč, stekli su solidnu prednost posle prve četvrtine (25-17), ali je Barsa, predvođena Marijom Hezonjom, uspela da uzvrati u drugoj deonici, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 41-41.

Drugo poluvreme donelo nam je do kraja neizvesnu borbu, ali je Barsa u samom finišu uspela da prelomi meč u svoju korist, poenima Navara, Tomića i, konačno, trojkom Olesona.

Sada i Barselona i Real imaju po 10 pobeda i 3 poraza.

Mario Hezonja sa 15 poena bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratili su ga Lampe i Oleson sa po 12. U Realu najefikasniji Rudi Fernandez sa 20 i Serhio Rodrigez sa 17 poena.

Za to vreme se i u Atini vodila dramatična borba, sa srećnim krajem za našeg Sašu Obradovića i ekipu Albe iz Berlina. Nemački klub je uspeo da kao gost savlada direktnog rivala u borbi za četvrto mesto i plasman u Top 8, rezultatom 68-66!

Atinjani su u većem delu meča imali blagu prednost, u poslednjih deset minuta su ušli vođstvom od devet poena razlike (55-46), ali se Obradovićeva ekipa nije predavala i u četvrtoj četvrtini odigrala najbolje, napravila veliki preokret i došla do veoma važnog trijumfa!

Ovom pobedom Alba se izjednačila sa Panatinaikosom, pa sada obe ekipe imaju po sedam pobeda i šest poraza.

Renfro sa 16 i Reding sa 14 poena predvodili su Albu do pobede, a Panatinaikosu nije pomogao ni Dimitris Dijamantidis sa 18 poena.

U poslednjem kolu Panatinaikos gostuje Crvenoj zvezdi Telekom u Beogradu, a Alba dočekuje trećeplasirani Makabi iz Tel Aviva.

S obzirom da je u prvom delu takmičenja Panatinaikos savladao Albu u Berlinu sa 65-59, jasno je da će Crvena zvezda Telekom imati priliku da direktno pomogne svojoj klupskoj legendi Saši Obradoviću da se domogne plasmana u Top 8

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke