EL - Kakva drama u Istanbulu, Olimpijakos šokirao Ivkovića!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.11.2015.
21:16
Izvor: Sportske.net

Posle dva uzastopna poraza u Evroligi, ekipa Efesa u četvrtak je trijumfovala pred svojim navijačima u Istanbulu protiv Olimpijakosa.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U prvoj utakmici petog kola Grupe B Evrolige, ekipa Ivkovićevog Efesa bila je na pragu pobede nad Olimpijakosom, ali umesto toga, pretrpela je i treći uzastopni poraz u Evroligi!

Ovaj dramatični duel rešen je u produžetku, a Olimpijakos ga je dobio sa 91-87 (76-76 u regularnom toku meča).

Pirejski crveno-beli su bolje započeli večerašnji meč. Prvu četvrtinu su odlično odigrali, dobili je sa 20-13 i tu prednost uspeli da održe do kraja prtvog poluvremena.

Ali, u nastavku druga slika, Ivkovićev tim je zaigrao mnogo bolje, a posebno raspucani Džejson Grendžer, koji je tokom drugog poluvremena bio prosto nezadrživ za goste.

I ne samo da su domaći uspeli da anuliraju vođstvo Olimpijakosa, već su tokom poslednje četvrtine stekli i jedanaest poena prednosti.

Činilo se tada da je Efes prelomio utakmicu u svoju korist, ali umesto toga, sledi žestok odgovor gostiju, koji u finišu uspevaju da izbore produžetak.

A u dodatnih pet minuta videli smo ''vatromet trojki'' na obe strane. Tri puta je Efes dolazio u vođstvo poenima van linije 6.75 i sva tri puta je Olimpijakos na isti način uspevao da izjednači. Posebno su se u tim trenucima isticali Ertel kod domaćih, odnosno Lodžeski kod gostiju.

I onda, u poslednjem minutu produžetka, Olimpijakos dolazi do preokreta i pobede. Ključne poene postigli su Parapetru, a posle tajm-auta i Stuberi za konačnih 91-87!

Printezis sa 17 poena bio je najefikasniji u ekipi Olimpijakosa, a Hanter je upisao 15. U Efesu ubedljivo najbolji Grendžer sa 26 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Thursday, 12.11.2015
23:46

Olimpijakos je stvarno odlican ove sezone, svaka cast

avatar
Shone
Thursday, 12.11.2015
22:19

olimpijakos je mnogo mocna ekipa. Na 2 ipo minuta su imali -10 i na kraju slavili posle produzetka! Svaka cast...jako lepa utakmica za gledanje