EL - Kako Zvezda stoji na tabeli posle 8. kola?

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.11.2016.
23:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s vezali su dva trijumfa u elitnom evropskom takmičenju i posle osmog kola njihova pozicija na tabeli izgleda mnogo bolje nego lani.

Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić
Sportske.net/StudioALTAI/NikolaKrstić

Povezane vesti

Utakmice u elitnom košarkaškom takmičenju nižu se kao na traci, pa posle mesec dana takmičenja već cifru od 64 odigrane utakmice.

Mnogi klubovi već plaćaju danak žestokom ritmu u vidu povereda igrača, a koliko je novi format Evrolige zahtevan svedoči i podatak da posle sedmog kola više nije bilo neporaženih ekipa.

Aktuelni šampion Evrope i dalje zauzima lidersku poziciju na tabeli sa skorom 7-1, dok drugo mesto zauzima Real Madrid sa pobedom manje u odnosu na moskovski CSKA.

Srbija treću sezonu za redom ima samo jednog predstavnika u Evroligi, a Crvena zvezda mt:s trenutno stoji sasvim odlično, premda će neki reći da je moglo još bolje.

Aktuelni šampion Srbije i regionalne lige posle osam mečeva ima polovičan učinak (4-4) i zauzima devetu poziciju na evroligaškoj tabeli.


Do kraja novembra Crvena zvezda mt:s više neće igrati na domaćem terenu, a jedinu preostalu utakmicu u tekućem mesecu odigraće u Istanbulu protiv Anadolu Efesa.

Za poslednji mesec u godini zakazano je šest utakmica od kojih će crveno-beli četiri odigrati pred svojim navijačima. Osim gostovanja Fenerbahčeu i Olimpijakosu ekipa Dejana Radonjića dočekuje Žalgiris, Makabi FOX, Real Madrid i moskovski CSKA.

Šta mislite gde će crveno-beli biti na tabeli na kraju 2016. godine i 15 odigranih utakmica?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
FAUWEBUBA
Saturday, 19.11.2016
11:47

Bilo bi super da posle 15 utakmica bude 8-7

avatar
Amar Zornic
Saturday, 19.11.2016
02:36

Dva meca koja bismo mogli da dobijemo pa onda sve spektakl za spektaklom :)

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 19.11.2016
01:53

Makabi i Zalgiris sigurno dobijamo,za ostalih 5 utakmica kada bi izvukli 2 pobede bilo bi odlicno,a licbo mislim da je realnost jednu da dobijemo od tih 5

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Saturday, 19.11.2016
01:19

Odlicno za sad jos da se uz malo srece dobiju naredne 2 utakmice pred seriju teskih meceva

avatar
Toti 10
Saturday, 19.11.2016
01:17

Paklen tempo, ne zelim da uvredim ili da prozivam navijace Partizana i oni dok su bili u EL pravili su fantasticne rezultate, ali ovaj format takmicenja u kome sad nastupa Zvezda je sasvim druga dimenzija jer vec u ligaskom delu igrate sa najjacim ekipama u Evropi. Pre si uvek imao 2,3 ekipe u grupi koje su bile autsajderi i na domacem terenu, a sad skoro sve ekipe nisu sigurne ni kod kuce a kamoli u gostima. Treba pruziti podrsku ovim momcima pa kako god da zavrse ovo takmicenje.

avatar
Saturday, 19.11.2016
10:57

Тотално глуп систем јер свега 8 од 16 иду даље. Да је направљено да иду 12, нпр првих 4 директно у четвртифинале, а 8 осталих да дају још 4, да 2 испадају, онда би такмичење увек било занимљиво, овако екипе које после 10 кола буду имале 1:9, 2:8 или 3:7 ће већ одустати и наредних 20 кола играти про форме...

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 19.11.2016
13:30

Nebo i zemlja je razlika sada, pa cak i u odnosu na proslogodisnji format koji je bio tezak, koji je i on inace bio dosta tezi od prethodnih koji su ziveli do 2012-te. Nikada u istoriji kosarke nije bio ovoliko tezak sistem, iscrpljujuc, na svaka 2-3 dana se igra... tezak format za plasiranje dalje u cetvrtfinale, a tek tamo je gotovo nemoguce proci jer ceka neko od dva najjaca tima u Evropi. Nikad vise Nba igraca u Evropi nije bilo, nikad vise para nije ulozeno u razne rostere sirom Evrolige. Ovde su svi timovi jaki i ekstremno jaki, sav kvalitet se ulio i slio u 16 najboljih, ovde su cistokrvni sampioni. Zvezda je po svim statistickim podacima najbolji tim sa ovih prostora u zadnjih 15god, informacije su pouzdane koje imam, svi statisticki parametri u igri su na nasoj strani, samo je mali uzorak takmicenja pa je to za sada problem, i jos uvek nije ostvaren f4 sto je najveci uspeh nekog tima sa ovih prostora u Ulebovoj EL. Svakako ako se ovako nastavi, za par godina ce se saznati kolika je razlika u tim uspesima. Poprilicno sam dobro upoznat u njihove uspehe, tako da sam strasno impresioniran nasim, pogotovo nasim napretkom, jer sam video njih u zlatnim njihovim vremenima koja su jako kratko trajala, a vidim i nas, bez obzira na statistiku, koju ni sam nisam znao dok nisam proverio. Vidim nasu odlicno organizovanu timsku igru i nasu strasnu odbranu koju vrv niko nije igrao u Ulebovoj Evroligi, pa cak ni Montepaski i OlImpiakos svojevremeno. Treba postovati sistem koji je stvoro Radonja sa strucnim stabom, sve ove igrace maksimalno respektovati jer zaista ginu junacki za sveti grb i ime kluba, predstavljaju nasu kosarkasku zemlju u najboljem svetlu u Evropi.