EL - Jedan Srbin 'kaparisao' finale, CSKA bolji od Lokomotive!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 13.05.2016.
20:04
Izvor: Sportske.net

Košarkaši moskovskog CSKA opravdali su ulogu favorita u duelu sa Lokomotivom Kubanj, ali su do plasmana u finale Evrolige stigli posle neizvesne završnice.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvim polufinalnim duelom između CSKA i Lokomotive Kubanj večeras je u Berlinu počela borba za titulu prvaka Evrope.

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se u finale fajnal-fora pobedom nad sastavom iz Krasnodara rezultatom 88:81 (23:12, 24:25, 21:22, 20:22) pa će se trinaesti put u klupskoj istoriji boriti za trofej.

Do prvog finala posle četiri godine Moskovljani su stigli bez većih problema, premda su u završnici meča dozvolili Lokomotivi Kubanj da se rezultatski vrati u igru i donekle unese neizvesnost u meč.

Tokom većeg dela susreta ekipa Dimitrisa Itudisa imala je dvocifrenu prednost ali je u poslednja dva minuta vratila rivala u život lošim rešenjima u napadu, čemu je kumovala i dobra igra igrača Lokomotive Kubanj u defanzivi.

Srpski internacionalac Miloš Teodosić imao je nešto manju minutažu pošto je mnogo bolje u utakmicu ušao MVP Evrolige Nando De Kolo koji je postigao 30 poena i ostvario 4 asistencije.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije upisao je 8 poena i 6 asistencija za 25 minuta igre, a važnu ulogu u trijumfu CSKA odigrao je i Vitalij Fridzon koji je za nepunih 17 minuta na parketu postigao 13 poena.

Najefikasniji pojedinac u poraženom sastavu bio je Malkom Dilejni sa 26 poena i 4 asistencije, a pratio ga je Donte Drejper sa 17 poena. Entoni Rendolf je upisao dabl-dabl sa 13 poena i 11 skokova.

Protivnik moskovskog CSKA u nedeljnom finalu biće bolji iz drugog polufinalnog duela između Fenerbahčea i Laboral Kuće.

Podsećamo da je CSKA svoju poslednju titulu prvaka Evrope osvojio 2008. godine, a od tog momenta su Moskovljani propustili samo jedan fajnal-for u Barseloni dok su dva puta gubili finala od Panatinaikosa i Olimpijakosa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke