EL - Gledaćemo "El Klasiko" u TOP 16 fazi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 18.12.2015.
19:48
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara savladali su Barselonu u duelu koji je odlučivao o tome koja će ekipa sa prve pozicije u grupi "C" obezbediti plasman u TOP 16 fazu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 10. kola u evroligaškoj grupi "C" odigrana je u Krasnodaru gde su Lokomotiva Kubanj i Barselona u direktnom duelu odlučivali o prvom mestu u grupi.

Vicešampion Španije dobio je prvi međusobni susret ali je zbog jedne pobede manje u odnosu na Lokomotivu otišao u Krasnodar po bilo kakav trijumf koji bi mu garantovao plasman u TOP 16 fazu sa prvog mesta u grupi "C".

Uprkos vođstvu koje su imali u završnici susreta košarkaši Barselone pretrpeli su poraz rezultatom 78:74 (18:17, 11:18, 25:25, 24:14) usled čega je Lokomotiva sa skorom 8-2 završila takmičenje na prvom mestu u grupi.

Fantastičnu partiju u Krasnodaru prikazao je Huan Karlos Navaro koji je postigao 22 poena i ostvario 3 asistencije, dok je Ante Tomić sa 17 poena i 7 skokova bio drugi najefikasniji igrač Barselone.

Na drugoj strani dominirali su Malkom Delejni (17 pts, 9 as) i Entoni Rendolf (16 pts, 7 sk) koji su na taj način predvodili Lokomotivu do osme pobede na deset utakmica.

Lokomotiva će zahvaljujući ovoj pobedi takmičenje nastaviti u grupi "E", dok ćemo u grupi "F" TOP 16 faze gledati "El Klasiko" pošto se Barselona priključila Real Madridu, Olimpijakosu, Himkiju, Brose Basketsu i Žalgirisu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke