EL - Gaudlok MVP, Teo najbolji asistent!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.11.2014.
10:22
Izvor: Sportske.net

Amerikanac Endrju Gaudlok imenovan je za najkorisnijeg igrača 5. kola grupne faze Evrolige, dok je srpski internacionalac Miloš Teodosić još jednom bio najbolji asistent kola.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Košarkaš Fenerbahče Ulkera Endrju Gaudlok izborio se za titulu najkorisnijeg igrača petog kola grupne faze elitnog košarkaškog takmičenja sjajnom partijom u duelu sa Bajernom.

Amerikanac je u četvrtak veče oborio rekord Evrolige pošto je iz 13 pokušaja postigao 10 trojki, a kada se tome doda da je još dva puta bio precizan za u šutu za dva poena i da je ostvario 3 skoka i 4 asistencije, jasno je zašto Gaudlok biva imenovan za MVP-a petog kola.

On je sa ukupno 34 poena participirao u pobedi Fenerbahčea nad Bajernom u gostima pa sa ukupnim indeksom korisnosti 40 nosi titulu MVP-a ispred Šejna Lavala (35) i Artsioma Parakuskog (30).



Srpski reprezentativac Miloš Teodosić još jednom je dominirao kada su asistencije u pitanju pa peto kolo završava za tri koplja iznad prvog pratioca, gledajući taj aspekat.

Plejmejker CSKA ostvario je 12 asistencija u novoj pobedi Moskovljana dok drugi asistent petog kola Danijel Heket ima 9 dodavanja.

Recimo i to da je Miloš Teodosić posle 5 odigranih kola najbolji asistent u Evroligi sa prosekom od 8.4 dodavanja po utakmici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke