EL - Furiozni Fener, Srbi prvi ušli na F4!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 25.04.2017.
21:33
Izvor: Sportske.net

Fenerbahče predvođen Željkom Obradovićem uspeo je danas da se po treći put uzastopno plasira na F4 Evrolige.

EPA/CEM TURKEL
EPA/CEM TURKEL

Povezane vesti

Fenerbahče je danas imao prvu meč-loptu za plasman na F4 Evrolige, pošto su nakon prve dve utakmice vodili sa 2:0 protiv Panatinaikosa.

Uspeli su u toj nameri, Željko Obradović će ponovo učestvovati na F4 Evrolige, 5. put u poslednjih 6 izdanja ovog takmičenja. Inače, ovo je 16. put u istoriji najjačeg klupskog takmičenja u Evropi da se Željko Obradović nađe kao trener među 4 najjače ekipe.

Fener je slavio sa 79:61, a meč su počeli da lome krajem druge četvrtine.

Počeli su dobro domaći, poveli sa 6:0, ali je Pao uspeo da se vrati u meč i da povede i sa 22:18 početkom druge deonice.

Ipak, nošeni odličnim Kalinićem i Datomeom, Fener uspeva da se vrati u prednost i da do kraja ove deonice povede i sa 9 poena razlike.

Tokom treće deonice prednost je bila oko 10 poena, a onda je utakmica rešena, rekli bismo, kada je Bobi Dikson uspeo da pogodi na 6:40 do kraja za 63:44.

Bila je prednost i 23 poena razlike kada je Bogdan Bogdanović pogodio trojku na 3 minuta do kraja, sve je već tada bilo rešeno i navijači Fenera su uveliko slavili prolazak dalje.

Bez velikih problema su igrači domaćih priveli utakmicu kraju, pa sasvim zasluženo slave plasman na F4 koji se ove sezone igra u Istanbulu, njihovom gradu.

Bobi Dikson je bio najefikasniji u Feneru sa 13 poena, Naneli je imao 12, dok su Bogdanović, Kalinić, Judo i Datome dodali po 10. Na drugoj strani, Rivers je imao 14 poena, a Singlton 12.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Thursday, 27.04.2017
06:17

Gde su sada oni navijaci Zvezde sto su tvrdili da Zeljko nece odvesti svoj tim u polufinale. To je bilo kada je Fener gostovao u Beogradu. Zavukli ste se i cutite sada.

avatar
hodocasnik
Tuesday, 25.04.2017
22:00

Tako je Zeljko Srbine