EL - Fenerova rutina, drama u Nemačkoj, krenulo i Makabiju!

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.10.2016.
22:00
Izvor: Sportske.net

Ono što je za nas najvažnije, Crvena zvezda mts je savladala Barselonu, a tokom večeri odigrane su još tri utakmice trećeg kola Evrolige.

twitter.com/FBBasketbol
twitter.com/FBBasketbol

Povezane vesti

Ekipa Fenerbahčea, pod vođstvom našeg Željka Obradovića, upisala je i treći trijumf u isto toliko odigranih mečeva ove sezone u Evroligi.

Fener je večeras pred svojim navijačima rutinski savladao ekipu Žalgirisa rezultatom 82:68.

Jan Veseli i Ekpe judo bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa po 14 poena, a kada su u pitanju naši reprezentativci, Bogdan Bogdanović je upisao 10 poena (4/5 za dva), a Nikola Kalinić četiri. Takođe, istakao se i Pero Antić sa 11 poena.

Žalgiris je predvodio bivši plej Partizana Leo Vesterman sa 15 postignutih poena.

Međutim, brinu vesti o Bogdanovoj povredi skočnog zgloba. Više o tome čitajte OVDE.

Mnogo zanimljivije bilo je u Nemačkoj, gde je Brose imao deset poena prednosti (83:73) na tri minuta pre kraja meča sa Panatinaikosom, ali su atinski ''Zeleni'' uspeli da naprave preokret i pogotkom Nika Kalatesa u samom finišu trijumfuju sa 84:83!

Rivers sa 18 i Feldejn sa 16 poena predvodili su goste, uz 13 poena Kalatesa, a kod domaćih najzapaženiji su bili Nikolo Meli sa 17 i Strelnieks sa 16 poena.

Poslednji večerašnji meč trećeg kola odigrali su Makabi i Galatasaraj, a ''Ponos Izraela'' je posle dva startna poraza i smene trenera, večeras upisao i prvi trijumf, rezultatom 98:92.

Blistao je Soni Vims sa 23 poena, Smit i Ajverson su upisali po 17, a bivši centar Zvezde Maik Cirbes 10 poena i samo dva skoka za 19 minuta u igri.

Kod gostiju, Džastin Dentmon najefikasniji sa 22 poena, a odličan je bio i Vladimir Micov sa 18.

Izveštaj iz Beograda, gde je Zvezda savladala Barselonu sa 76:65 čitajte OVDE, a u prilogu je trenutni izgled tabele Evrolige.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke