EL - Fener drugi put za redom slavi sa "pola koša" razlike

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 21.10.2016.
22:47
Izvor: Sportske.net

Šampion Turske upisao je drugu pobedu u novoj evroligaškoj sezoni, pošto je nakon trijumfa nad Bambergom na isti način uspeo da savlada i Barselonu.

twitter.com/FBBasketbol
twitter.com/FBBasketbol

Povezane vesti

Svega četiri ekipe uspele su da ostvare obe pobede na startu nove evroligaške sezone, a među njima se našao i Fenerbahče koji je posle Bamberga savladao i Barselonu.

Ekipa Željka Obradovića slavila je u "Blaugrani" rezultatom 73:72 (21:19, 19:17, 13:15, 20:21) a veliki doprinos u trijumfu Fenera dali su srpski internacionalci Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić.

Rezultatska neizvesnost vladala je tokom većeg dela meča pošto su se Barselona i Fenerbahče smenjivali u vođstvu, ali su gosti zgrabili prednost na startu poslednje deonice i nisu je ispuštali do kraja utakmice.

Maksimalna prednost Fenerbahčea u poslednjoj četvrtini iznosila je devet poena, a Barselona nije uspela da uhvati priključak iako je u nekoliko navrata prilazila jako blizu.

Bogdan Bogdanović je bio među najefikasnijima u redovima pobedničke ekipe sa 12 poena, 2 skoka i 4 asistencije, dok je Nikola Kalinić upisao 7 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

Najefikasniji u redovima Fenerbahčea bio je Bobi Dikson sa 15 poena i 3 asistencije, dok je na drugoj strani dominirao Tajris Rajs sa 19 poena i 6 asistencija.

Narednu utakmicu u Evroligi Barselona igra u gostima protiv Crvene zvezde mts, dok Fenerbahče dočekuje Žalgiris.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
delije niksic
Friday, 21.10.2016
23:30

4 turska tima 3 poraza u ovom kolu,u proslom kolu 2 poraza a trebalo je da bude 3.Nije da ih mrzim,ali oni nikako ne zasluzuju da imaju 4 tima u EL!