EL - 'El Klasiko' za infarkt, Doelman srušio šampiona u Madridu!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 21.01.2016.
22:49
Izvor: Sportske.net

Pogotkom Džastina Doelmana sa zvukom sirene, Barsa je došla do pobede protiv najljućeg rivala u gostima, iako je u još u ranoj fazi utakmice imala ogroman zaostatak.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Kada su 'Los Blankosi' napravili seriju 18:0 u prvoj četvrtini i sa početnih 2:10 stekli dvocifrenu prednost, koja je u drugoj četvrtini narasla i na plus 18, činilo se da je priča gotova, ali Ćabi Paskval i njegovi puleni nisu tako mislili.

Strpljivom igrom Katalonci su istopili prednost Reala u nastavku, trojke Stratosa Perperoglua i Džastina Doelmana su bile ključne za veliki preokret u trećoj četvrtini. Ekipa Pabla Lasa se ponovo digla u samom finišu i držala stvari u svojim rukama, ali joj je presudio fantastični Džastin Doelman u poslednjoj sekundi meča za konačnih 86:87.


Upravo je Doelman bio najefikasniji pojedninac meča sa 23 poena, šutirao je neverovatnih 6/6 za tri poena. Perperoglu je postigao 13 poena, Huan Karlos Navaro 12, sve u prvom poluvremenu. Zbog zadobijene povrede nakon jednog kontakta s Rejesom pod samim košem, 'La Bombe' nije bilo u igri u nastavku.

U Realu je blistao Serhio Rodrigez sa 18 poena i 13 asistencija, nije bilo dovoljno. Felipe Rejes je ubacio 14 poena, ali i promašio prvo od dva bacanja neposredno pred Doelmanovu presudu. Do 14 je brojao i Džejsi Kerol, povratnik Serhio Ljulj je stao na 13, a Gustavo Ajon na 12 poena.



I Real i Barsa imaju po dve pobede i poraza nakon četiri kola u Top 16 fazi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LuisSuarezFB
Friday, 22.01.2016
00:09

Kakva igra i bas su bili raspolozeni tj Real u prvom delu a Barsa u drugom. Doelman je stvarno prelepo igrao i delovalo je da ce svaki njegov sut uci u kos. Satoransky je malo losije odigrao kako sam od njega navikao ali oduzio je on Barsu i sve navijace onom partijom u ligi. Fernandez je veoma bio raspolozen u Realu ali mislim da je nekada preterivao sa onim fintama ili kako god se zove a mogao je lako zavrsiti. Karrol je vukao Real kada mu nije islo a najzanimljiviji je bio trener Reala koji se toliko nervirao. Sasvim solidni su bili i Lawal i Samuels a mislim da iako je Navaro kljucan igrac bolje ispalo ovako sto nije igrao i onda je Barsi krenulo. I eto.. Opet smo bolji od Reala i dominiramo hehehe.

avatar
Brat Sergio (Return)
Friday, 22.01.2016
13:02

Real je vise nesretno izgubio, nego sto je barca bolja. Pa cijelu utakmicu ste zaostajali.

avatar
ManchesterUnited
Thursday, 21.01.2016
23:52

Na kraj pameti mi nije bilo da Barsa moze da preokrene.Kako je Real krenuo mislio sam da ce Barsa doziveti katastrofu.Sjajna utakmica.