EL - Efesu se 'vratila' Zvezda u Krasnodaru!

Autor: Boban Filipović
petak 08.01.2016.
19:53
Izvor: Sportske.net

Iako su u prvom poluvremenu imali dvocifrenu prednost, puleni Dude Ivkovića su dozvolili Lokomotivi da napravi veliki 'kambek' i da u završnici dođu do druge pobede u top 16 fazi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Efes je bolje ušao u utakmicu, u prvom kvartalu stekao osam poena viška, početkom druge deonice prednost turskog tima je bila dvocifrena, blistao je u tim trenucima doskorašnji igrač Lokosa Derik Braun, ali do odlaska na odmor Lokomotiva dobrom odbranom uspeva da se vrati u meč i spusti se na minus šest.

Treći period je bio totalni egal, igralo se bukvalno koš za koš, ruski predstavnik je u jednom trenutku uspao da poravna rezultat, a u odlučjujućih deset minuta usledila je prava drama.

Lokomotiva je na krilima fantastičnog Malkolma Dilejnija otopila prednost gostiju i na nešto više od tri minuta pre kraja preuzela vođstvo (67:66).

U finišu prava igra nerava, drhte ruke sa penala, veća koncentracija je na odbrani u oba tabora, igra se veoma čvrsto, napadi se uglavnom završavaju faulovima ili šutevima sa zvukom sirene.

Na isteku napada Lokosa na 23 sekunde pre kraja vrsni šuter Bronhof pogađa svoju prvu trojku pri rezultatu 75:75 i donosi svom timu tri poena viška. Tomas Ertel pogađa dva penala, potom na drugoj strani Dontaj Drejper maši oba, ali večeras sjajni Derik Bran maši trojku za pobedu u par sekundi pre kraja protiv svog bivšeg kluba što mu donosi epitet tragičara.

Na kraju je na semaforu pisalo 78:77.

Malkolm Dilejni je vodio Lokose do druge pobede u top 16 fazi Evrolige sa 25 poena i po 5 skokova i asistencija, odličan je bio Entoni Rendolf sa 16 poena i 9 skokova, Viktor Klaver je postigao 12 poena.

Kod gostiju iz Istanbula najefikasniji Tomas Ertel sa 16 poena, na to je dodao i 6 asistencija i 4 skoka, Derik Brun je imao učinak od 15 poena i 11 skokova, ali i pomenuti promašen šut za pobedu.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Carina
Friday, 08.01.2016
21:02

Pa bolje bi bilo za nas da je pobedio Efes, ali dobro.

avatar
Nenad Stanisic
Saturday, 09.01.2016
01:24

Ne bih se slozio. Mislim da je realno da Lokomotiva i Fener idu sigurno dalje. Svi ostali mogu da konkurisu za ostala dva mesta. Tako da svaka pobeda Lokomotive i Fenera protiv ostalih klubova ide nama na ruku.