EL - Efes, konačno!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.04.2015.
22:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa konačno su uspeli da savladaju Real Madrid u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige pa sada imaju priliku da se kroz četvrti meč izbore za majstoricu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Treća utakmica koju su Anadolu Efes i Real Madrid odigrali u okviru četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige bila je ubedljivo najneizvesnija ali je ovoga puta konačno slavio turski tim.

Ekipa Dušana Ivkovića dva puta je "mirisala brejk" u Madridu a večeras je slavila pobedu na domaćem terenu rezultatom 75:72 (15:20, 17:10, 24:16, 19:26) zahvaljujući poenima koje je Met Džening postigao u poslednjoj sekundi van linije 6,75.

Kulminacija uzbuđenja dogodila se na sedam sekundi pre kraja kada je Džejsi Kerol pogodio za tri i poravnao rezultat na 72:72.

Zahvaljujući hitronogom Donteu Drejperu domaćin je brzo preneo loptu na polovinu Reala a onda je Met Džening sekund pre kraja postigao trojku za trijumf Anadolu Efesa.

Večerašnjom pobedom Anadolu Efes je smanio prednost Reala na 2:1 a četvrta utakmica biće odigrana u četvrtak uveče u dvorani "Abdi Ipekči" u Istanbulu kada će domaćin igrati za majstoricu.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Met Džening koji je postigao 21 poen, a pratio ga je sjajni Nenad Krstić sa 17 poena i 7 skokova.

Na drugoj strani blistao je Ćaćo Rodrigez sa 17 poena, 4 skoka i 3 asistencije, a 15 poena i 5 asistencija upisao je Serhio Ljulj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke