EL - Dudin Efes slavio u Zagrebu, proradio i Makabi

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 03.12.2015.
21:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa revanširali su se Cedeviti za poraz koji im je nanela u Istanbulu, dok je derbi luzera u Sasariju pripao ekipi Makabija iz Tel Aviva.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvi meč osmog kola u grupi "B" odigran je u Zagrebu gde su snage odmerile ekipe Cedevite i Anadolu Efesa. Hrvatski sastav slavio je krajem oktobra u Istanbulu, pa je tim Dušana Ivkovića želeo da vrati "brejk".

Vicešampion Turske slavio je rezultatom 81:75 (17:13, 25:26, 15:26, 24:10) iako je Cedevita bila na dobrom putu da još večeras kapariše svoje mesto u TOP 16 fazi.

Domaći su pobedu ispustili u poslednjoj deonici iako su na startu poslednje četvrtine imali osam poena prednosti u odnosu na protivnika.

Furioznim završetkom meča Efes je stigao do četvrte pobede u Evroligi i ukoliko Olimpijakos savlada Armani a Laboral Kuća Limož ekipa Dušana Ivkovića overiće plasman u TOP 16 još večeras.

Cedevita i pored poraza ostaje u dobroj poziciji kada je borba za plasman u TOP 16 fazu u pitanju pošto i dalje ima dve pobede više od Armanija i Limoža, a u pretposlednjem kolu ugostiće upravo italijanski sastav.

U okviru grupe "D" sastali su se Dinamo Sasari i Makabi iz Tel Aviva. Gosti su slavili rezultatom 76:74 (20:15, 20:18, 17:19, 19:22) čime su ostali u trci za plasman u TOP 16.

Dinamo Sasari je u poslednjem napadu imao dva šuta za produžetak i pobedu ali nije iskoristio šansu da stigne do prvog trijumfa u ovosezonskom izdanju Evrolige.

Makabi sa dve pobede na osam odigranih utakmica ostaje pretposlednji na tabeli grupe "D" ali će u poslednje dve utakmice sa Brose Basketsom i Darušafakom moći da se bori za plasman u dalji tok takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke