EL - Drama u Krasnodaru, Lokomotiva povela protiv Barse!

Autor: Boban Filipović
sreda 13.04.2016.
21:01
Izvor: Sportske.net

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu, Lokosi su upisali prvu pobedu u četvrtfinalnoj seriji i napravili prvi korak ka fajnal-foru.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Prvi četvrtfinali duel izemeđu Lokomotive Kuvbanj i Barselone, ruski tim je rešio u svoju korist rezultatom 66:61 (17:19, 10:14, 23:20, 16:8).

Katalonci su bolje otvorili meč, polovinom drugog kvartala stekli devet poena viška, na veliki odmor otišli sa prednošću od šest poena, ali je u drugom poluvremenu Barcokasova četa zaigrala  angažovanije, u trećoj deonici vratila meč u egal (35:35), potom našla snage da odgovori na seriju gostiju od 7:0 i da u poslednjoj deonici u finišu preokrene rezultat u svoju korist i povede sa 1:0 u pobedama u seriji.

Dontaj Drejper je na minut i po do kraja pogodio za vođstvo (62:61), Lokosi su odbranili poslednjih nekoliko napada gostiju, s druge starne Dilejni i Broekhof bili precizni i slavlje je moglo da počne.

Najefikansiji kod pobednika bio je Antoni Rendolf sa 17 poena, na to je dodao i 10 skokova, jedini dvocifren uz njega bio je Malkolm Dilejni, koji je brojao do 11 i upisao 7 asistencija.

U Barsi su po 13 poena postigli Pau Ribas i Džastin Doelman, koji je promašio tri trojke u samom finišu i poneo ulogu tragičara. Aleks Abrines je ubacio 10 poena, i on je promašio trojku za izjednačenje na 20 ak sekundi pre kraja.

Drugi meč ove serije igra se u petak, takođe u Krasnodaru.

Podestimo da su se Lokomotiva i Barsa susrele ranije ove sezone u Evroligu u preliminarnoj rundi takmičenja, oba tima su slavila pred svojom publikom sa po četiri poena razlike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke