EL - Drama u Kaunasu, Žalgiris u Zvezdinoj grupi!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.12.2014.
20:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Žalgirisa doveli su svoje navijače u predinfarktno stanje pošto su plasman u TOP 16 fazu obezbedili dve sekunde pre kraja utakmice sa Dinamo Sasarijem, poenima Džejmsa Andersona.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Neverovatno je kakve sve situacije sa sobom nosi sport i kako ponekad ono što najmanje očekujemo postane realnost.

Uoči poslednjeg kola u grupi "A" tri tima su se borila za dve pozicije kole vode u TOP 16 fazu, a kada je Nižnji savladao Uniks činilo se da Žalgiris samo formalno treba da potvrdi plasman među 16 najboljih timova Evrope.

Uniks se našao na ivici provalije i samo je čudo u Kaunasu moglo da odvede ruski sastav u TOP 16 a čudo je bilo na snazi sve do poslednjih 5 sekundi utakmice u Litvaniji.

Žalgiris je imao prednost tokom prvog dela igre ali je onda dozvolio Dinamo Sasariju da povede a gosti su na pet sekundi pre kraja imali tri poena razlike 77:79. Navijači Žalgirisa našli su se u čudu, verujemo da su pristalice Uniksa već počele da slave, ali je onda Džejms Anderson postavio stvari na svoje mesto.

Najbolji pojedinac iz redova Žalgirisa (23 poena) preuzeo je odgovornost i ušao u reket gde je pod faulom pogodio za izjednačenje. Na liniji penala Anderson je zadržao hladnokrvnost i tako doneo trijumf Žalgirisu (80:79) i u isto vreme poslao Uniks u Last 32 fazu Evrokupa.

Žalgiris je usled večerašnjeg trijumfa izborio treću poziciju u grupi "A" pa će drugu sezonu za redom u TOP 16 fazi igrati protiv srpskog kluba. Ovoga puta Litvance će u "KombankAreni" ugostiti Crvena zvezda Telekom koja je večeras savladala Laboral Kuću.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke