EL - Dominacija srpskog trija

Autor: Boban Filipović
subota 31.01.2015.
14:35
Izvor: Sportske.net

Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović nalaze se na vrhu u statističkim kategorijama poentera i skakača 5. kola Top 16 faze najjačeg takmičenja na starom kontinentu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Plejmejker reprezentacije Srbije i moskovskog CSKA, Miloš Teodosić, najefikasniji je košarkaš 5. kola Top 15 faze Evrolige.

Teo je ubacio 25 poena u pobedi 'Armije' nad Nižnjim Novgorodom (103:95). Pogodio je pet trojki iz deset pokušaja, uz to je imao i 5 asistencija i 4 skoka. Najbolji je asistent Evrolige ove sezone sa 7.6 uspešnih dodavanja po meču i četvrti strelac sa 16.6 poena po utakmici.

Nemanja Bjelica je najbolji skakač 5. kola. On je uhvatio čak 13 lopti u pobedi Fenerbahčea nad Unikahom u Malagi (60:68) u meču kome je bio centralna figura i sada je vodeći skakač Top 16 faze sa 9.8 skokova u proseku po utakmici.

bjelica

Odmah iza 'Belog' po broju skokova u ovom kolu je Zvezdin gorostas Boban Marjanović, koji je pokupio 12 lopti pod obručima u prvom trijumfu crveno-belih u top 16 fazi protiv Albe u 'Pioniru' (86:69). Centar crveno-belih je imao indeks 28, što ga čini trećim najkorisnijim igračem 5. kola Top 16 faze.

Bobi je najbolji skakač Evrolige ove sezone sa 9.9 skokova po utakmici, ali i najkorisnij iigrač elitnog takmičenja sa 22.7 indeksnih poena u proseku.

Boban Marjanovic

Najviše asistencija u 5. kolu Top 16 faze imao je plejmejker Crvene zvezde Telekom Markus Vilijams, čak 10. Kada on igra dobro, i Zvezda igra dobro, pokazalo se to u duelu sa Albom.

U dosadašnjem toku Evrolige, jedino Miloš Teodosić ima više asistencija po meču od Vilijamsa, koji beleži 6.5 uspešnih dodavanja po utamici.

Priču o 5. kolu top 16 faze Evrolige zaključujemo podatkom da je titulu MVP poneo centar Barselone i hrvatske reprezentacije Ante Tomić.

 



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke