EL - Dilejni proterao Lokomotivu kroz Zagreb

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 30.12.2015.
21:24
Izvor: Sportske.net

Šampion Hrvatske pretrpeo je prvi poraz na startu TOP 16 faze Evrolige, a bolji od Cedevite večeras su bili košarkaši Lokomotive Kubanj iz Krasnodara.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Cedevite odigrali su u sredu istorijsku utakmicu u TOP 16 fazi Evrolige pošto je duel sa Lokomotivom Kubanj bio prvi ikada za zagrebački sastav u ovoj fazi elitnog takmičenja.

Domaćin je u "Draženovom domu" pokušao da pruži otpor ruskom sastavu iz Krasnodara ali je Lokomotiva na kraju slavila rezultatom 89:75 (16:21, 34:20, 13:15, 26:19).

Ekipe su se smenjivale u dobrim periodima igre, pa su tako uvodna i treća deonica pripale Cedeviti, a druga i četvrta Lokomotivi Kubanj. Problem za Zagrebčane ležao je u tome što je gost u drugom kvartalu napravio 14 poena viška i prešao u vođstvo koje nije ispustio do kraja utakmice.

Najefikasniji pojedinac u redovima šampiona Hrvatske bio je Džejms Vajt sa 14 poena i 7 skokova, dok su centarsku liniju Cedevite predvodili Miro Bilan i Luka Žoriž sa po 12 poena.

Maestralnu partiju u ekipi Lokomotive prikazao je Malkom Dilejni koji je za 36 minuta igre postigao 31 poen i upisao 8 skokova što mu je donelo 41 indeksiran poen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke