EL - CSKA overio plasman u TOP 8

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.03.2017.
19:44
Izvor: Sportske.net

Trijumfom nad Galatasarajem u okviru prvog meča 25. kola Evrolige košarkaši moskovskog CSKA ozvaničili su plasman u plej-of fazu elitnog takmičenja.

Epa/Andreu Dalmau
Epa/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Devetnaestom pobedom u tekućoj evroligaškoj sezoni, košarkaši moskovskog CSKA postali su druga ekipa koja je i zvanično overila plasman u plej-of fazu takmičenja.

Aktuelni šampion Evrope savladao je na domaćem terenu Galatasaraj rezultatom 85:69 (13:17, 33:12, 19:20, 20:20) i tako na pet kola pre kraja zvanično obezbedio plasman u TOP 8.

Najzaslužniji za novu pobedu "Armejaca" bio je francuski internacionalac Nando De Kolo koji je postigao 22 poena, upisao 3 skoka i 2 asistencije.

Dvocifren poenterski učinak u redovima pobedničke ekipe ostvarili su još Kajl Hajns (13 pts, 5 sk), Kori Higins (12 pts) i Aron Džekson (10 pts, 5 as), dok je naš Miloš Teodosić meč završio sa 8 postignutih poena, 2 skoka i 6 asistencija.

Još jednu od "magija" koje je Teo "bacio" na večerašnjoj utakmici možete pogledati OVDE!

Najzapaženiji pojedinac u redovima Galatasaraja bio je srpski internacionalac Vladimir Micov koji je za 30 minuta na parketu postigao 18 poena (2/2 za dva, 3/5 za tri), upisao 3 skoka i isto toliko asistencija.

Do kraja ligaškog dela sezone CSKA će se sa Real Madridom i Olimpijakosom boriti za prvo mesto na tabeli, a trenutno "Armejci" drže čelo evroligaškog karavana sa skorom 19-6.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke