EL - CSKA bez popusta za Zvezdinu braću, Fener se opustio

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.04.2016.
22:53
Izvor: Sportske.net

Poslednje dve utakmice TOP 16 faze Evrolige nisu imale rezultatski značaj, pa tako poraz Fenerbahčea u Malagi ne predstavlja iznenađenje, dok trijumf CSKA na gostovanju Olimpijakosu govori o ozbiljnosti moskovskog sastava.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su na gostovanju Unikahi rezultatom 71:67 (23:20, 16:8, 19:20, 13:19) čime su takmičenje u TOP 16 fazi Evrolige završili sa skorom 11-3 kao prvoplasirana ekipa u grupi "E".

Ekipa Željka Obradovića otputovala je u "turističku posetu" Malagi jer je još ranije bilo poznato da će Fenerbahče u četvrtfinale kao prvoplasirana ekipa iz grupe "E" zbog čega poraz od Unikahe ne predstavlja razlog za zabrinutost.

Više od poraza uoči početka četvrtfinalne serije Željka Obradovića može da brine povreda ramena na koju se požalio Ekpe Judo. Turski sastav već ima ozbiljan problem zbog povrede Jana Veselog pa bi eventualni izostanak Ekpea Juda bio ogroman udarac za Fener pred okršaje sa aktuelnim prvakom Evrope Real Madridom.

Najbolji pojedinac na večerašnjoj utakmici u Malagi bio je Džek Kuli sa 17 poena i 9 skokova, a sjajnu partiju prikazao je i naš Nemanja Nedović koji je za 21 minut postigao 14 poena uz dve asistencije.

Na drugoj strani su dvocifreni bili Pero Antić i Riki Hikman sa po 12 poena, Nikola Kalinić je postigao 9 uz 4 skoka, a Bogdan Bogdanović je za nepunih 13 minuta na parketu postigao 5 poena i upisao 3 asistencije.

Fenerbahče će u četvrtfinalu Evrolige igrati protiv Real Madrida i imaće prednost domaćeg terena.

Ekipa koja će u četvrtfinalu odmeriti snage sa Crvenom zvezdom Telekom pokazala je večeras da joj ni u rezultatski nevažnim mečevima ne nedostaje motiva.

CSKA je kao gost savladao Olimpijakos 99:96 (33:25, 17:20, 14:24, 35:27) čime je takmičenje u grupi "F" završio kao prvoplasirani tim na tabeli sa skorom 10-4.

Nakon jučerašnjeg poraza Laboral Kuće u Bambergu Moskovljani su overili prvo mesto u grupi ali su svoj kvalitet dokazali u Pireju pobedom nad klubom koji im je 2012. godine naneo jedan od najbolnijih poraza u istoriji.

Ponovo je najefikasniji pojedinac u redovima moskovskog sastava bio Francuz Nando De Kolo sa 20 poena, 4 skoka i 4 asistencije, dok je naš Miloš Teodosić utakmicu završio sa 13 poena i 8 asistencija.

Sa druge strane se istakao raspoloženi Vasilis Spanulis sa 17 poena i 6 asistencija, dok je naš Nikola Milutinov za 10 minuta postigao 6 poena i ostvario 3 skoka.

CSKA će prve dve četvrtfinalne utakmice protiv Crvene zvezde Telekom igrati na svom parketu 12. i 14. aprila, a treća utakmica zakazana je za 18. april i igraće se u "KombankAreni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke