EL - Cirbes otkrovenje sezone, Teo najbolji plej i asistent!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.01.2016.
17:51
Izvor: Sportske.net

Drugi deo tradicionalne evroligaške ankete dao nam je mnogo interesantnih podataka među kojima i taj da je centar Crvene zvezde Telekom Maik Cirbes otkrovenje sezone, dok Miloša Teodosića smatraju najboljom "jedinicom" u elitnom takmičenju.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Menadžeri klubova koji su u tekućoj sezoni imali priliku da budu deo najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi davali su odgovore na pitanja u tradicionalnoj anketi koja se sprovodi treću godinu za redom.

Tako smo pre nekoliko dana preneli rezultate prvog dela ankete među kojima se istakao podatak da većina menadžera evroligaških ekipa smatra Željka Obradovića najboljim trenerom u elitnom takmičenju.

Na zvaničnom sajtu Evrolige u utorak su se pojavili rezultati drugog dela ankete koji su, mora se priznati, mnogo interesantniji. Menadžeri su glasali za najbolju petorku, za igrača koji ima najviše šansi da bude imenovan za MVP-a tekuće sezone, potom za najveće otkrovenje, a evo kakvi su rezultati.

Izdvojili bismo podatak da je centar Crvene zvezde Telekom Maik Cirbes podelio prvo mesto u izboru za najveće otkrovenje sezone. Nemac je dobio 12.50% glasova koliko i plejmejker Lokomotive Kubanj Malkom Dilejni.

Srpski reprezentativac Miloš Teodosić okarakterisan je kao najbolji plejmejker Evrolige, najbolji asistent i kao drugi igrač sa najvećim košarkaškim koeficijentom inteligencije!

Saigrač Miloša Teodosića Francuz Nando De Kolo ima najveće šanse da bude imenovan za najkorisnijeg igrača Evrolige, dok bi Dario Šarić mogao da nasledi titulu "Zvezde u usponu" od našeg Bogdana Bogdanovića.

Kada smo već kod bivšeg košarkaša Partizana, recimo i to da je Bogdan Bogdanović okarakterisan kao drugi najbolji bek u Evroligi.

Kada bismo od rezultata ankete sastavili najbolju petorku, nju bi činili Miloš Teodosić (PG), Nando De Kolo (SG), Mindaugas Kuzminskas (SF), Jorgos Printezis (PF) i Jan Veseli (C).

Sigurni smo da će navijači Crvene zvezde Telekom biti ponosni na to što je Kvinsi Miler okarakterisan kao drugi najbolji Amerikanac u Evroligi, iza Malkoma Dilejnija koji je dobio 45.83% glasova.

Na kraju, pogledajte i sami rezultate drugog dela ankete u kojoj su učestvovali menadžeri evroligaških ekipa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke