EL - Cirbes najbolji poenter, zamalo i MVP kola!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.11.2015.
10:17
Izvor: Sportske.net

Centar KK Crvena zvezda Telekom Maik Cirbes bio je jedan od junaka trijumfa nad Real Madridom a sa učinkom od 26 poena poneo je zvanje najboljeg strelca i drugog najkorisnijeg igrača 7. kola Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Sedmo kolo grupne faze Evrolige obeležila je pobeda Crvene zvezde Telekom koja je iskoristila kruzu u formi aktuelnog šampiona Evrope pa mu je nanela peti poraz u sezoni i poslala ga na začelje tabele.

Jedan od junaka trijumfa koji je ekipa Dejana Radonjića ostvarila u hali "Pionir" bio je nemački centar Maik Cirbes koji je sa 26 poena (10/12 za dva, 6/6 sa penala), 5 skokova, 2 blokade i 1 asistencijom sakupio 32 indeksirana poena.

Nemačkom reprezentativcu zamalo je izmaklo priznanje za najkorisnijeg igrača kola koje je otišlo u ruke prvotimca Armani Milana Džamela Meklina.

Amerikanac je u pobedi Armanija nad Efesom postigao 26 poena, upisao 5 skokova, 2 asistencije i imao jednu ukradenu loptu (indeks 36), pa je na kraju proglašen MVP-jem 7. kola grupne faze Evrolige.

Maiku Cirbesu ostala je utešna nagrada najboljeg poentera kola pošto je svojih 26 poena postigao za 26 minuta i 24 sekunde, koliko je u petak proveo na parketu prepune hale "Pionir".

Dodajmo još i to da je Kvinsi Miler sa indeksom 27 završio na petom mestu liste najkorisnijih igrača, dok je na listi najboljih strelaca zauzeo treće mesto sa 24 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke