EL - Cedevita u Top 16 fazi!

Autor: Boban Filipović
petak 11.12.2015.
20:49
Izvor: Sportske.net

'Vitamini' su poraženi od Armanija u Zagrebu 9. kolu grupne faze Evrolige, ali manjom razlikom od one kojom su slavili u Milanu, tako da će ABA liga sigurno imati predstavnika u top 16 fazi najelitnijeg takmičenja.

BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS
BETA/BETAPHOTO/HINA/Lana SLIVAR DOMINIC/DS

Povezane vesti

Armaniju je za opstanak i nadu da bi mogao da se domogne naredne faze takmičenja bila neophodna pobeda u glavnom gradu Hrvatke sa više od devet razlike, što se nije dogodilo.

'Manekeni' su imali tih neophodnih +9 na manje od dva minuta pre kraja meča, ali je Mršićeva ekipa odigrala junački sam finiš i meč se završio rezultatom 85:82 za goste iz Italije.

Miro Bilan je ponovo bio najzapaženiji pojedinac u sastavu 'Vitamina' sa 23 postignuta poena, 4 skoka i čak 6 asistencija. Sjajan je bio i Marko Arapović koji je imao učinak od 16 poena i 7 skokova, a dvocifren je bio i Džejkob Pulen sa 11 poena, koji je na to dodao 7 asistencija i 5 skokova.

Ogromnu ulogu za ovaj uspeh Cedevite i prvi plasman u top 16 fazu Evrolige u klupskoj istoriji ima Fran Pilepić koji je ubacio dve trojke u poslednja dva minuta meča i tako izrastao u heroja,  pre toga promašio sva tri šuta van linije 6.75.

U 'pirovoj' pobedi Armanija, koji je večeras igrao bez prve zvezde tima Alesandra Đentilea, najefikasiji je bio Robi Humel sa 21 poenom. Džamal Meklin j ebio na nivou i postigao 15 poena, dok je oporavljeni Milan Mačvan je ubacio 10 poena uz 5 skokva za 14 minuta u igri.

Tragičar je hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon, imao je otvoren šut za tri na 50 sekundi pre kraja na plus sedam za svoj tim i promašio. Mogao je da bude heroj, do tada je postigao 13 poena, imao 7 asistencija i 4 skoka. Jasmin Repeša nije ispunio očekivanja, kamen spoticanja bio mu je upravo klub iz kog je stigao u Milano.

Sva četiri učesnika top 16 faze iz grupe B su poznata kolo pre kraja, poslednje kolo će samo dati odgovor ko će biti na kojoj poziciji. Olimpijakos je sinoć u Francuskoj čekirao prvo mesto. Armani i Limož nastavljaju evroturneju u Evrokupu.


Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke