EL - Brose "prosuo mleko" u Kazanju

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.01.2017.
18:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Uniksa upisali su sedmu evroligašku pobedu u tekućoj sezoni, pošto su na otvaranju 17. kola kao domaćin savladali Brose Bamberg.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvi susret 17. kola Evrolige odigran je u Kazanju gde su košarkaši Uniksa ugostili Brose Bamberg i slavili rezultatom 63:58 (13:20, 17:16, 16:11, 17:11).

Nemački sastav bio je na pravom putu da upiše trijumf u Kazanju, ali je neshvatljivo lošim izdanjem u poslednjih 13 minuta utakmice "prosuo sakupljeno mleko".

Gosti su kontrolisali dešavanja na parketu tokom prvih 20 minuta igre, a na startu trećeg kvartala stigli su i do maksimalne prednosti od 12 poena razlike.

Upravo su u tim momentima igrači Brose Bamberga ispustili pobedu jer nisu uspeli da naprave veću razliku i prelome meč u svoju korist, a onda je usledila kazna.

Predvođen Kitom Lengfordom Uniks se lagano vraćao u igru, a prvo vođstvo u poslednjoj četvrtini stekao je četiri minuta pre kraja (55:53) nakon čega gosti nisu uspeli da spreče poraz iako su sve vreme držali priključak.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Kit Lengford sa 27 poena, 10 skokova i 5 asistencija, a u ekipi Uniksa istakao se i Latavijus Vilijams sa 13 poena i 3 skoka.

Janis Strelnieks sa 13 i Darijus Miler sa 12 poena bili su najefikasniji pojedinci u timu Andree Trinkijerija.

Kako je Uniks slavio sa pet poena razlike, ekipa iz Kazanja anulirala je poraz iz Bamberga i sa istim brojem pobeda i poraza (7-10) nalazi se ispred Brosea na tabeli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 12.01.2017
20:12

Nisam mogao da verujem kada sam video. Brose je skoro sve vreme do polovine 3. držao sve pod kontrolom i onda počeše da padaju i izgubiše. Uživanje za gledanje.