EL - Brose namučio 'Armiju', Žalgiris osvojio Izmir

Autor: Boban Filipović
četvrtak 29.10.2015.
19:58
Izvor: Sportske.net

Odigrane su prve dve utakmice trećeg kola grupne faze Evrolige, Teodosić na nivou u trećoj pobedi u nizu moskovskog CSKA.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Prvi meč odigran je u Izmiru, gde je Žalgiris uspeo da trijumfuje na vrućem gostovanju kod šampiona Turske.

Jedini litvanski predstavnik u eliti je u prvom kvartalu napravio finu zalihu, prednost je u jednom trenutku bila dovcifrena, Pinar Karšijaka je celu utakmicu jurila rezultat, u poslednjoj četvrtini usepla čak i da povede, ali Žalgiris je na 'iskustvo' uspeo da pobedi u neizvesnoj završnici.

Završilo se rezultatom 66:68, domaćin je imao šut za pobedu na dve sekunde do kraja, Džastin Karter nije bio precizan.

U pobedničkom sastavu najzapaženiji je bio Paulijus Jankunas sa dabl-dabl učinkom (16 pts, 10 sk), odlično ga je pratio Brok Motum sa 13 poena i 7 skokova.

U poraženom sastavu Keni Gabrijel je bio najefikasniji sa 17 poena, tragičar Karter je meč završio sa 12 poena i 11 skokova.

Žalgiris ima skor 2/1, Karšijaka 1/2.

U Moskvi umalo senzacija!

Nando De Kolo je igrao kao u transu u prvom poluvremenu, 'Armejci' su imali devet poena predost na velikom odmoru, isto toliko na ulazu u poslednju četvrtinu, ali se Brose Baskets na krilima Zisisa i Vanamejkera vratio u utakmici i fantastičnom serijom u jednom trenutku uspeo da povede, ali su na kraju stavri ipak došlo na svoje mesto.

CSKA je slavio sa 83:77 i tako zadržao oreol nepobedivosti, Brose ostaje na jednoj pobedi iz prošlog kola protiv Darušavake u Bambergu.

Miloš Teodosić je bio na nivou, 18 poena, 4 asistencije i 3 skoka, jedini ekikasniji od njega bio je pomenuti De Kolo sa 22 poena i 7 asistencija.

U Trinkijerijevoj četi najefikasniji Vanamejeker sa 19 poena, Zisis je postigao 12, Meli 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke