EL - 'Brejk' u Krasnodaru, Barsa izjednačila

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 15.04.2016.
20:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone uzeli su "brejk" u Krasnodaru pa će na domaćem terenu juriti pobede za plasman na fajnal-for.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampionu Španije pošlo je za rukom da napravi "brejk" u Krasnodaru pošto je večeras u drugom meču četvrtfinalne serije uspeo da slavi protiv Lokomotive Kubanj.

Barselona je savladala Lokomotivu Kubanj rezultatom 92:66 (24:19, 24:12, 23:18, 21:17) čime je poravnala rezultat u seriji i došla u poziciju da na domaćem terenu "juri" plasman na fajnal-for.

Za razliku od prvog meča u seriji košarkaši Barselone danas nisu dozvolili domaćinu da se vrati u meč pošto su tokom većeg dela susreta imali preko 20 poena prednosti.

Izabranici Ćavija Paskvala stigli su do maksimalnih 30 poena (68:38) početkom treće deonice posle čega više nije bilo dileme ko će ostvariti trijumf u Krasnodaru.

Treba reći da je domaćin u četvrtom periodu napravio seriju i smanjio na -13 ali je onda usledio silovit odgovor Barselone koja je na kraju slavila sa ubedljivih 26 poena razlike.

Barselona je nastupila bez Džoija Dorsija što je Kataloncima dodatno otežalo posao, ali su Huan Karlos Navaro i družina uspeli da ostvare zacrtani cilj i uzmu "brejk" u Krasnodaru.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Huan Karlos Navaro sa 18 poena, a recimo i to da je "La Bomba" odigrao svoj jubilarni 300-ti meč u Evroligi. Navara su pratili Stratos Perperoglu i Tomaš Satoranski sa 13, odnosno Džastin Dolman i Ante Tomić sa po 12 poena.

Kod Lokomotive Kubanj izdvojili su se Malkom Dilejni sa 19 i Entoni Rendolf sa 17 poena.

Serija se sada seli u Barselonu gde će domaćin imati šansu da sa dve pobede obezbedi plasman na fajnal-for u Berlinu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 16.04.2016
07:17

Ne da su slavili nego su ih sa zemljom sravnili. Evo i zbog cega Teodosic nece biti prvi trojkas Evrolige, Navaro i dalje ubija:-D