EL - Bogdanović napravio problem Himkiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 17.12.2015.
19:26
Izvor: Sportske.net

Pogotkom srpskog internacionalca Bogdana Bogdanovića pet sekundi pre kraja utakmice Fenerbahče je savladao Himki u prvom meču poslednjeg kola evroligaške grupe "A".

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Prva utakmica poslednjeg kola preliminarne faze takmičenja u grupi "A" odigrana je u Moskvi gde je ekipa Himkija ugostila turski Fenerbahče. Gosti su u Rusiju doputovali bez opterećenja jer su obezbedili plasman u TOP 16 fazu i to sa prve pozicije grupe "A".

Uprkos tome, u Moskvi se igralo na jednu loptu a pobedu je na kraju slavila ekipa Fenerbahčea rezultatom 70:68 (24:26, 15:13, 11:10, 20:19) i to zahvaljujući pogotku srpskog internacionalca Bogdana Bogdanovića.

Rezultatska klackalica bila je na snazi tokom čitavog meča a uzbuđenje je počelo da raste šest i po minuta pre kraja kada je Aleksej Šved započeo trojkašku seriju i doneo četiri poena prednosti domaćem sastavu.

Bivši član Minesote držao je Himki u egalu u završnici meča, da bi Tajler Hanikat na tri minuta pre kraja odveo moskovljane na "+5" (66:61).

Već u narednom napadu Bobi Dikson postiže trojku kojom vraća Fener u igru, da bi potom srpski internacionalac Bogdan Bogdanović preuzeo ulogu "meč vinera".

Skok u odbrani i iznuđen faul Bogdana Bogdanovića na dva minuta pre kraja u potpunosti su vratili Fener u egal ali je promašena trojka pri vođstvu Himkija 68:67 umalo skupo koštala turski sastav.

Ispostavilo se da gosti nisu uspeli da organizuju akciju za pobedu pa je Ekpe Judo dobio šansu da sa linije penala dovede Fenerbahče u prednost. Judo je pogodio samo prvo slobodno bacanje, ali je Bogdan Bogdanović skokom u napadu posle drugog vratio loptu u obruč i doneo pobedu Fenerbahčeu.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Jan Veseli sa 19 poena, 6 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte, dok je Bogdan Bogdanović meč završio sa 13 poena, 5 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Nikola Kalinić postigao je 2 poena i uhvatio 3 lopte.

Tajris Rajs predvodio je Himki sa 19 poena i 3 asistencije, a Aleksej Šved ubacio je 16 poena od čega 9 u poslednjih 6 minuta utakmice.

Fenerbahče je ovom pobedom zacementirao prvo mesto u grupi sa skorom 8-2, dok će Himki morati da sačeka ishod preostale dve utakmice kako bi saznao sa koje će pozicije u TOP 16 fazu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke